ESAB INTRODUCEERT SOFTWARE VOOR DOCUMENTENBEHEER  WELDCLOUD NOTES

9/September/2020

ESAB Welding & Cutting Products introduceert PQR/WPS-software voor documentenbeheer WeldCloud Notes als onderdeel van het ESAB Digital Solutions-pakket van online beheertools.

Met WeldCloud Notes kunnen bedrijven vier essentiële taken beter uitvoeren:

  • handhaaf kwaliteit en naleving, terwijl u op één plek PQR- (procedurekwalificatierapportage) en WPS-documenten (lasprocedurespecificaties) beheert;
  • bekijk alle PQR-, WPS- en WPQ-informatie (lasprocedurekwalificaties) efficiënt met een snelle en gemakkelijke zoekfunctie (bekijk de video);
  • genereer een PQR of WPQ met alle essentiële variabelen;
  • voorkom dat u een vervaldatum van een kwalificatie mist of tijd en geld verspilt aan het opnieuw kwalificeren van lasapparaten.

 

WeldCloud Notes voldoet volledig aan de bouwcodes (ASME VIII, ASME B31.3, EN 1090), lasnormen (ASME IX, ISO 15614-1, ISO 9606, AWS D.11) en laskwaliteitsnormen (EN 3834). Fabrikanten kunnen nu de productiviteit van individuele lassystemen en lassers volgen, lasnaadgegevens registreren en kalibratierapportages voor een volledige vloot van lasmachines beheren.

"Met WeldCloud Notes kunnen bedrijven hun productiviteit verhogen, de kosten verlagen, aansprakelijkheden vermijden en de kwaliteitswaarborging tijdens de projectuitvoering verbeteren", zegt Ludvig Enlund, General Manager Digital Solutions bij ESAB. "Met deze online-softwaretool kan elke persoon die aan een project werkt, toegang verkrijgen tot informatie, zoeken naar de juiste kwalificaties, lasprocedures opstellen, lasgegevens invoeren, de productie bijhouden en voor alle voltooide activiteiten rapporten afdrukken."

ESAB ontwikkelde WeldCloud Notes toen het bedrijf WeldNote overnam, een lassoftwarebedrijf in Lissabon, Portugal, dat werd opgericht door de broers Tiago Pereira, Lasingenieur, en Pedro Pereira, Software-ingenieur. Tiago is nu een ESAB-Product Manager die zich richt op WeldCloud Notes en Pedro is leidinggevende softwareontwikkelaar voor WeldCloud Notes. Beiden wonen en werken nog steeds in Portugal en blijven het aanspreekpunt voor klanten en voor technische ondersteuning.

"Onze visie was om de belasting van tijdrovende administratieve taken te verminderen en oorzaken van menselijke fouten te elimineren", zegt Tiago Pereira. "Wij kozen ESAB om ons over te nemen, omdat hun visie met ESAB Digital Solutions perfect is afgestemd op die van ons."

Twee groepen van kerngebruikers

WeldCloud Notes spreekt met name QA/QC-managers aan door hen in staat te stellen de productiestatus op alle werkplaatsen te controleren, knelpunten in de productie te identificeren, reparatiepercentages te verminderen door zwakke procedures te verwijderen en slecht presterende lassers meer training te bieden of opnieuw toe te wijzen. Lasingenieurs kunnen WeldCloud Notes gebruiken om projectvereisten te analyseren en te vergelijken met de PQR's, WPS of laskwalificaties van hun bedrijf. Ingenieurs kunnen bedrijfsrapporten doorzoeken op basis- of toevoegmaterialen (en meer). Met de PQR- en WPQ-generatorsoftware kunnen ze procedures aanmaken op basis van kwalificaties, essentiële variabelen invoeren, goedkeuringsbereiken berekenen en alle informatie in een pdf genereren.

"WeldCloud Notes biedt managers en ingenieurs een veelvoud aan functies waardoor eentonige handmatige taken en oorzaken van menselijke fouten kunnen worden geëlimineerd", zegt Pereira. "Wij blijven nieuwe functies toevoegen, zoals de mogelijkheid om vanaf nul gezamenlijke diagrammen te genereren." Ga voor meer informatie naar WeldCloud Notes.

ESAB bestaat om de toekomst van lassen en snijden vorm te geven. Wij verbinden fabrikanten met het breedste scala aan producten in ons toonaangevende merkenportfolio met de nieuwste technologieën om vrijwel elke industriële uitdaging aan te gaan. Vervolgens ondersteunen wij dit met onze kennis, ervaring en passie om fabrikanten te helpen productiever te zijn dan ooit tevoren. Ga voor meer informatie naar esab.com.

Beschrijving: WeldCloud Notes bewaakt knelpunten in de lasproductie en biedt een compleet traceerbaar dashboard waarin elke las en component in een project wordt bijgehouden.

 

Weldcloud Notes Dashboard

x

x

Loading..