ESAB VERBETERT MULTIFUNCTIONELE, TUBROD 15.13-LASDRAAD VOOR ALLE POSITIES

27/maart/2019

ESAB, wereldleider in las- en snijtechnologieën, heeft twee verbeteringen aangebracht aan zijn universele en multifunctionele Tubrod 15.13-lasdraad: de Charpy-schokbestendigheid bij lage temperatuur is nu aanzienlijk beter en de draad is verkrijgbaar in een extra kleinere diameter van 1,0 mm.

TUBROD 15.13 is al tientallen jaren een wereldwijd leidende rutiel gevulde draad, die wordt gebruikt voor de bouw van vele  schepen die momenteel onze oceanen bevaren en talloze bouwprojecten over de hele wereld.

De belangrijke wijzigingen in de samenstelling betekenen dat ESAB Tubrod 15.13 nu een uitstekende taaiheid bij -40 °C bereikt, wat een enorme verbetering is ten opzichte van -20 °C aan de voorafgaande upgrade. Het grootste voordeel voor gebruikers is dat veel toepassingen nu met slechts één draad kunnen worden gelast, terwijl het voorheen nodig was om voor verschillende soorten staalplaat de draden te verwisselen. Desondanks behoudt ESAB Tubrod 15.13 nog steeds dezelfde indrukwekkende reeks goedkeuringen en classificaties, waardoor hij geschikt is voor uiteenlopende markten zoals scheepsbouw en algemene constructie. Klanten die ondersteuning nodig hebben voor eventuele lasproeven en kwalificaties na de specificatiewijziging, kunnen van ESAB ondersteuning en advies over procesoptimalisatie verkrijgen.

Voorheen was ESAB Tubrod 15.13 verkrijgbaar in draaddiameters van 1,2 tot 1,6 mm, maar ESAB heeft een draad van 1,0 mm toegevoegd voor klanten die een dunnere plaat lassen of die op zoek zijn naar een vlakker lasprofiel dat alleen kan worden bereikt met de 1,2 mm draad. ESAB Tubrod 15.13 is al vele jaren een populaire keuze vanwege de mogelijkheden in alle posities, zelfoplossende slak, de uitstekende aanvoercapaciteit en het veelzijdige gebruiksgemak. Dit is de reden waarom ESAB zijn klanten tegemoet is gekomen bij de verzoeken om dezelfde specificatie beschikbaar te stellen in een dunnere draad.

ESAB Tubrod 15.13 is een hoogwaardige gevulde draad die eenvoudig te gebruiken is in alle posities, inclusief verticale stapeling, met of zonder ondersteuningsmateriaal voor grondlagen en geschikt voor neersmeltsnelheden tot 4-5 kg/uur. Het kan met Ar/CO2 of CO2 worden afgeschermd voor een soepele, stabiele boog met minimale spatten. Gebruikers zullen ook profiteren van de nieuwe 1,0 mm draad, die het gemakkelijker maakt om bij het lassen van dunnere plaatonderdelen vlakke lasparels te verkrijgen.

Klanten die Tubrod 15.13 gebruiken, hebben toegang tot de befaamde technische expertise van ESAB. De uitgebreide kennis en ervaring van het bedrijf kan worden ingeroepen om de productiviteit te maximaliseren zonder  aan de kwaliteit te komen. Of klanten nu lasapparatuur hebben die door ESAB is vervaardigd of door een ander bedrijf, ESAB ondersteunt klanten die met Tubrod 15.13 hun lasproces willen optimaliseren.

Tubrod 15.13
x
x

x

Loading..