DE SAVAGE A40-LASHELM STAAT VOOR  BALANS , FUNCTIE EN WAARDE

12/maart/2020

ESAB Welding & Cutting Products heeft zojuist zijn nieuwe SAVAGE A40-helm voor het lassen gelanceerd. De nieuwe SAVAGE A40-helm voor het lassen is geïnspireerd door de baanbrekende SENTINEL™ A50 en biedt voor een aantrekkelijke prijs ideale functionaliteit voor zowel de incidentele als de professionele lasser.

"SAVAGE maakt gebruik van ESAB's ultraheldere True Color-lenstechnologie voor een beter zicht op het lasbad en de omgeving", zegt dr. Azfar Kamal, directeur R&D en Global Product Manager - PPE bij ESAB. "Wanneer het aankomt op nauwkeurige laswerk , kunnen lassers met de SAVAGE rekenen op een helder beeld en een verbeterde kleurdefinitie."

Net als met de SENTINEL, blijven lassers productiever met de extern geactiveerde knop voor het slijpen met de SAVAGE. Lassers kunnen een Scherm 4-slijpmodus aan de linkerkant van de helm activeren, zelfs als ze zware lashandschoenen dragen. De slijpmodus kan ook geschikt zijn voor snijprocessen.

Een groter, beter zichtveld

De SAVAGE-kijktechnologie is gebaseerd op optische lensklasse 1/1/1/2 (dezelfde klasse als SENTINEL) en DIN 9-13 kleuraanpassing. Het zichtveld van 100 x 50 mm biedt een breed zicht en vergroot het ruimtelijk bewustzijn. De vier sensoren zorgen voor een hoge respons, ook bij het lassen in een uitzonderlijke positie.

"Helmen met een optische klasse van 1/1/1/2 bieden een scherp, helder en consistent zicht op het lasbad, om zonder extra kosten een gelijke hoekafhankelijkheid van 1-rating te verkrijgen, een verschil dat de meeste gebruikers overigens moeilijk waar te nemen vinden," merkt op Dr. Kamal. "Uit onderzoek onder onze klanten blijkt dat deze klasse de gebruikers de beste combinatie van prestaties en waarde levert."

Met de gevoeligheids- en vertragingsregelaars in de helm kunnen gebruikers de reactie op verschillende lasprocessen aanpassen. De gevoeligheidsregeling is een aanpasbare functie die handig is bij TIG-lassen met lage stroom voor een betere reactie op donkerder booglicht. Met de vertragingsregeling kan de lasser instellen hoe lang de lens donker blijft nadat het lassen is gestopt. Een korte vertraging helpt de klus sneller te klaren tijdens het lassen, terwijl een langere vertraging nuttig is voor lassen met een hoge stroomsterkte.

De hightech, lichtgewicht helm weegt slechts 500 gram. En biedt extreem comfort en bescherming in alle processen. Gebruik de optionele SAVAGE A40-helmadapter als veiligheidsmaatregelen een veiligheidshelm vereisen.

The SAVAGE A40 helmet features True Color lens technology for a better view of the weld puddle, an externally activated Grind Button and a 1/1/1/2 optical class lens, all at an attractive price.

De SAVAGE A40-helm is voorzien van True Color-lenstechnologie voor een beter zicht op het lasbad, een extern geactiveerde draaiknop en optische 1/1/1/2-lensklasse, allemaal tegen een aantrekkelijke prijs.

x

x

Loading..