ROBUUSTE DRAADAANVOERUNIT U82 BIEDT ONGEËVENAARDE COMBINATIEVAN GEAVANCEERDE PROCESBESTURING  EN EXTREME DUURZAAMHEID

24/September/2021

Robust Feed biedt ook Red Dot Award-bekroonde ergonomie en gebruiksvriendelijkheid.

ESAB heeft de Robust Feed U82-draadaanvoerunit geïntroduceerd, die een volledige reeks geavanceerde procesbesturingsfuncties bevat waarmee gebruikers hun concurrentievermogen kunnen vergroten door een consistente laskwaliteit en een consistent lasuiterlijk. Bovendien worden door de langere bedrijfstijd vaardigheidsproblemen aangepakt, de productiviteit verbeterd en de bedrijfskosten verlaagd. De aanvoerunit is geschikt voor draadspoelen van 200 en 300 mm en is ontwikkeld voor de Aristo® 500ix en Aristo Mig 4004i Pulse-stroombronnen van ESAB voor MIG-/MAG-lassen, gepulseerde MIG, gevulde draad en TIG-lassen, evenals koolstofbooggutsen.


De Robust Feed U82 combineert de extreme duurzaamheid van een draagbare, gesloten draadaanvoerunit met de nauwkeurige aanvoer en besturing van een draadaanvoerunit in de werkplaats. Zijn PreciDrive-draadaandrijfsysteem biedt betere boogstarts en -stops zonder speling in de tandwielen en is voorzien van een 4-wielaandrijfsysteem. Aandrijfrollen met een grote diameter (38 mm) bieden meer grijpruimte en meer duwkracht zonder dat zachte, gevulde en aluminium draden vervormd raken, een veel voorkomende bron van aanvoerproblemen. De machine verwerkt massieve draden met een diameter tot 2,0 mm en gevulde draden tot 2,4 mm, en voert draad aan met snelheden van 0,8 tot 25,0 m/min.

“Met de introductie van de Robust Feed U82 met ons meest geavanceerde bedieningspaneel kunnen gebruikers in elke sector profiteren van de unieke productiviteits-, betrouwbaarheids- en duurzaamheidsvoordelen van Robust Feed”, zegt Arne Lagerkvist, Global Product Manager - Heavy Industrial Welding Equipment, ESAB. “Deze draadaanvoerunit biedt ook het exclusieve, gemodificeerde en gepulseerde SuperPulse-sproeioverdrachtsproces van ESAB. SuperPulse combineert een conventionele gepulseerde golfvorm met een tweede golfvorm of proces om specifieke doelen te bereiken als aluminium of roestvast staal wordt gelast."

SuperPulse-procescombinaties omvatten:
  • Gepulseerde MIG/korte boogoverdracht voor maximale controle over de warmtetoevoer bij het lassen van dunne secties en voor rootpass-lassen.

  • Gepulseerde MIG/pulserende MIG, ontwikkeld voor het lassen van materiaal van 1,6 mm en dikker met grote controle over warmtetoevoer, parelprofiel, parelvorming en verplaatsingssnelheid.

  • Sproeiboogoverdracht/gepulseerde MIG levert een hogere productiviteit op dikkere secties met behoud van de mogelijkheid om verticaal omhoog te lassen zonder weefbeweging, wat de vermoeidheid van de gebruiker vermindert.Ultieme controle

Met de Robust Feed U82 kunnen gebruikers limieten instellen voor spanning en stroomsterkte, zodat de gebruiker niet buiten een ingestelde lasprocedure kan treden. Zodra de lasparameters zijn ingesteld, kan de besturing bovendien worden vergrendeld, zodat onbevoegd personeel deze niet kan wijzigen. Extra kwaliteitsfuncties zijn onder meer het opslaan van gegevens over de laatste 99 lassen, het bewaken van productiestatistieken, zoals de boogaanlooptijd en de verbruikte hoeveelheid draad, en het exporteren van statistieken en procedures via een USB-verbinding.


Met de Robust Feed U82 kunnen gebruikers met het MIG-, gepulseerde MIG of SuperPulse™-proces aangepaste synergische lijnen creëren of kiezen uit 259 in de fabriek geprogrammeerde synergische lijnen voor staal, roestvast staal, aluminium en NiCrMo-legeringen. Voorgeprogrammeerde synergische lijnen versnellen het instellen, omdat ze geoptimaliseerde parameters hebben voor het draadtype, de draaddiameter, het beschermgas en het geselecteerde proces. De gegevens van elke synergische lijn kunnen worden verfijnd en vervolgens worden opgeslagen. Ook kan de U82 tot 255 lasschema's opslaan.

Synergische lijnen voor gepulseerde MIG kunnen vele uren procesontwikkelingstijd besparen. Om te beginnen met pulserend lassen selecteren gebruikers eenvoudig de synergische lijn. Het systeem biedt vervolgens de optimale dynamische boogregeling om een consistente inbranding en het uiterlijk van de parelvorming te behouden, waarbij automatisch de variaties in booglengte en draadaanvoersnelheid worden aangepast. Indien nodig, kan de gebruiker de draadaanvoersnelheidsregeling gebruiken om de boog fijn af te stellen, waarna alle pulserende parameters automatisch worden aangepast.

De Robust Feed U82 biedt alle standaard bedieningselementen, evenals Qset en Short Circuit Termination (SCT). Qset - of snelle set - optimaliseert automatisch de kortsluitboog voor de geïnstalleerde gas/draadcombinatie. Na een paar seconden lassen past het systeem de lasparameters aan de individuele lasstijl van de gebruiker aan, waarbij met name variaties in de afstand tussen de contacttip en het werkstuk en in de toortshoek worden gecompenseerd (zoals wanneer de gebruiker de toorts om hoeken manoeuvreert). Hierdoor kan de gebruiker zich concentreren op het toortsmechanisme in plaats van zich zorgen te maken of hij de juiste parameters heeft ingesteld. De SCT-technologie scherpt het uiteinde van de massieve MIG-draad aan het einde van een las om een positieve volgende boogstart te bevorderen, spatten te verminderen en de kans op koude rondloop te verkleinen. Dankzij de SCT-technologie hoeft de gebruiker de draad ook niet meer vast te klemmen.

De Robust Feed U82 heeft een dichte aansluiting van 50 mm aan de achterkant voor de MMA- of gutstoorts. In combinatie met een Aristo 500ix-stroombron kunnen gebruikers de gutsmodus selecteren bij de aanvoerunit, waardoor het niet meer nodig is terug te keren naar de stroombron om de procesmodus in te stellen of kabels om te wisselen voor het gutsen. Bovendien gutst de combinatie Aristo/Robust Feed U82 met behulp van een CV-uitgang. CV zorgt voor soepeler gutsprestaties, omdat het systeem de uitgangsstroom zal aanpassen om een vaste spanning te handhaven, zelfs als de afstand tussen de koolstof en het werkstuk varieert.

Bekroond

De Robust Feed, die de prestigieuze Red Dot Award voor productontwerp heeft gewonnen, verbetert de ergonomie. Wanneer hij aan de middelste handgreep wordt gedragen, rust hij comfortabel tegen de zijkant van het lichaam van de gebruiker, wanneer deze langere afstanden aflegt. Dichter bij het laspunt maken extra handgrepen aan de voor- en achterkant het gemakkelijk om het apparaat op een ladder te dragen, door besloten ruimtes te manoeuvreren of het van de ene persoon aan de andere over te dragen.

De Robust Feed U82 heeft beschermingsklasse IP23 (andere modellen hebben beschermingsklasse IP44). Een volledig afgesloten draadaanvoervak beschermt de draad tegen waterspatten, stof en andere verontreinigingen. Een optionele verwarming in het draadaanvoervak verdrijft vocht om de integriteit van de draad te bewaren. Bovendien heeft het dubbelwandige ontwerp speciale zones om weerstand te bieden tegen stoten en schuren. De besturings-, stroom- en gaskabelaansluitingen zijn beschermd in de behuizing, en een betrouwbare trekontlasting voorkomt overbelasting van de kabel.

De Robust Feed-serie omvat ook de modellen Robust Feed Pro, Robust Feed Pulse en Robust Feed U6. Tot de doelmarkten behoren traditionele draagbare aanvoertoepassingen in de scheepsbouw, botenbouw, civiele bouw, offshoresector, railvoertuigen en zware onderhoudsindustrie, alsmede gebruikers in de staalbouw, tanks, trailers, mobiele apparatuur en algemene fabricage.

“Tussen slijpstof, vuil en fysiek misbruik, kunnen werkplaatsen extreem veeleisend zijn”, zegt Lagerkvist. “De duurzaamheid van Robust Feed kan de bedrijfstijd in alle toepassingen verbeteren, terwijl het PreciDrive-draadaandrijfsysteem de prestaties van de precisiedraadaanvoer behoudt om een consistente laskwaliteit te bevorderen.”

Over ESAB

Bij ESAB werken we eraan om de toekomst van lassen en snijden vorm te geven. Wij bieden producenten het breedste assortiment van producten aan binnen onze toonaangevende reeks van merken met de nieuwste technologieën om vrijwel elke industriële uitdaging aan te gaan. Vervolgens ondersteunen wij dit met onze kennis, ervaring en passie om producenten te helpen productiever te zijn dan ooit tevoren. Ga voor meer informatie naar esab.com. 

ESAB_RobustFeed_Pulse-U6-U82-water_R3QT_RD_Tweco_web)

 

De ESAB Robust Feed U82 biedt geavanceerde procesbesturingsfuncties die de laskwaliteit verhogen, problemen met personeelsvaardigheden aanpakken, de productiviteit verbeteren en de bedrijfskosten verlagen.

 

 

 

x

x

Loading..