Deze website maakt gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën om u onze services te bieden, de prestaties en functionaliteit van onze services te verbeteren, het gebruik van onze producten en services te analyseren en onze advertentie- en marketinginspanningen te ondersteunen.

Cookiebeleid   Privacyverklaring

Nieuwe ESAB Rebel™ 3-fase lasapparatuur biedt onnavolgbare combinatie van vermogen, prestatie en mobiliteit

11/mei/2018

ESAB heeft zijn Rebel™ EMP 255ic en Rebel EMP 320ic multi-proces lasapparaat voor MIG/MAG, DC MMA en TIG lassen bekendgemaakt. Beide machines wegen 31,4 kg. en gebruiken 400 V +-10% 3-fase stroomvoorziening. Rebel EMP 320ic levert een nominale uitgangsstroomuitgangsstroom van 320 Amp/30 Volt bij 40% inschakelduur en een maximale uitgangsstroom van 350 Amp/34 Volt, waarmee deze uitstekend in staat is om met massieve en gevulde draden bij zware industriële toepassingen om te gaan. Rebel EMP 255ic biedt een nominale uitgangsstroom van 255 Amp/26,8 Volt bij 40% inschakelduur en een maximale uitgangsstroom van 300 Amp/34 Volt, ideaal voor industriële toepassingen die 1,0 tot 1,2 mm draden nodig hebben.

"Deze Rebels zijn de meest industriële Rebels tot nu toe. Hun sterke uitgangsstroomvermogen stelt gebruikers in staat productiviteitsvoordelen uit spray-booglassen te krijgen met een breed gamma aan draden op zacht staal, roestvrij staal en zelfs aluminium," aldus Martin Freibergs, Business Product Manager Industrial/Light Industrial Product Systems, ESAB. "Met een vierwielsaangedreven rolsysteem en een topdraad- snelheid van 20,3 m/min. in combinatie met grote torsie kunnen ze zorgen voor accurate en consistente toevoer van draden in iedere doorsnee."

Naast de uitstekende MIG/MAG mogelijkheden kunnen deze multi-proces Rebels ook volledige MMA prestaties leveren met elektrodes tot 5mm doorsnee, evenals gasgekoelde TIG-toepassingen met een specifieke gasklep voor professioneel TIG-lassen met behulp van professionele Lift TIG startpunten.

Freibergs vervolgt: "Traditionele lasapparaten met vergelijkbare uitgangsstroom zijn typische één-proces MIG-machines. Ze schieten vaak tekort als het gaat om stroomvoorziening en lange las-cycli. Rebel EMP 320ic biedt fabrikanten een machine met werkelijk industriële prestaties voor de werkplaats en stroomvoorziening, draagbaarheid en multi-proces flexibiliteit die aannemers nodig hebben voor de constructie van structureel staal."

Volledig uitgeruste lasapparatuur

Rebel EMP 255ic en Rebel EMP 320ic behouden de voordelen van andere Rebel EMP lasapparatuur, inclusief het kleuren TFT-LCD display.

"De veeltalige gebruikersinterface biedt een grafische en intuïtieve manier om processen te kiezen en parameters in te stellen," aldus Freibergs. Onderdeel van het Rebel DNA is ook de sMIG ("smart MIG") technologie van de ESAB voor snelle en gemakkelijke resultaten bij het kortgesloten MIG-lassen. Met behulp van een exclusief, ingebouwd algoritme bewaakt sMIG de techniek van de gebruiker en past zich continu aan, voor een stabiele boog en superieure, herhaalbare lassen.

"Je kunt de sMIG werkelijk horen bij de fijnafstelling van de boog na een paar seconden lassen, waarbij dat perfect 'pruttelende' geluid klinkt dat duidt op de juiste lasparameters," vertelt Freibergs. "Deze technologie vermindert de tijd buiten dienst voor het wijzigen van parameters, helpt nieuwe operators bij het trainen en kan consistentie tussen las-stations verbeteren."

Het Rebel ontwerp is compact zonder veel milieubelasting en de machine kan zowel 200 als 300 mm spoelen verwerken. Beide machines hebben dezelfde stevige behuizing van 686 x 292 x 495. De gebruiker kan de krachtige Rebel naar de werkplek meebrengen en hem daar manoeuvreren met behulp van de aangepaste tweewiels-trolley of op de werkbank te houden, met ongeëvenaarde flexibiliteit in de werkplaats en op verplaatsing.

ESAB is een marktleider binnen de las- en snij-industrie. Over het hele gamma van jarenlang in de praktijk bewezen las- en snijprocessen tot revolutionaire nieuwe technologieën voor gemechaniseerd snijden en procesautomatisering bieden de toevoegmaterialen, apparatuur, machines en accessoires van ESAB oplossingen die klanten over de hele wereld waarderen.

Rebel EMP 255ic en Rebel EMP 320ic
Rebel EMP 255ic en Rebel EMP 320ic stellen gebruikers in staat productiviteitsvoordelen uit spray-booglassen bij een lange inschakelduur.
x
x

x

Loading..