NIEUWE EERSTEKLAS WATERGEKOELDE SR-B 21 EN XCT-B 400W TOORTSEN VAN ESAB BIEDEN EEN COMPACT ONTWERP EN EEN HOGERE INSCHAKELDUUR

17/juli/2020

ESAB Welding & Cutting Products heeft haar hoogwaardige SR-B 21 en XCT-B 400w TIG-toortsen geïntroduceerd. Deze compacte watergekoelde toortsen zijn ontwikkeld voor lasprofessionals en hebben kleine hals-tot-kop afmetingen, zodat zelfs in de kleinste ruimtes met maximale precisie kan worden gelast. Typische kenmerken zijn het ergonomisch gevormde handvat met geïntegreerde soft grips die het handvat met minimale druk op de plaats houden om handvermoeidheid te verminderen en Precision Switch-technologie voor comfortabele aan/uit-bediening. Een kogelgewricht aan de achterkant maakt beweging in alle richtingen mogelijk zonder torsie van de kabelset, die verkrijgbaar is in lengtes van 4, 8, 12 en 16 m.

Vanwege de extra grote koelkanalen biedt de SR-B 21 een inschakelduur van 100% bij 240 ampère bij AC-lassen en 340 ampère bij DC-lassen. De SR-21 B-toorts accepteert diameters van wolfraamelektroden van 0,5 tot 3,2 mm en heeft een vaste of flexibele zwanenhals.

"Vergeleken met toonaangevende concurrerende SR-20-toortsen, levert de ESAB SR-B 21 40 ampère meer output voor AC-lassen en 120 ampère meer output voor DC-lassen", zegt Jan Taagaard, Global Product Manager, Torches bij ESAB. "Door de langere inschakelduur blijft de SR-B 21-toorts koeler, wat het comfort van de gebruiker verhoogt en lassen voor langere tijd bij hogere stroomsterktes mogelijk maakt." 

De toorts maakt deel uit van ESAB's nieuwe SR-B-serie TIG-toortsen, speciaal ontwikkeld voor lasprofessionals in een breed scala aan toepassingen. De SR-B 9, 17, 26 en 26 HD zijn luchtgekoelde toortsen met een inschakelduur van 60% bij respectievelijk 110, 140, 200 en 230 ampère bij DC-lassen. De SR-B 18, 20, 21 en 400 zijn watergekoelde toortsen met een inschakelduur van 100% bij respectievelijk 220, 320, 340 en 450 ampère bij DC-lassen.

Een gaslens is niet nodig

De nieuwe watergekoelde XCT-B 400w-toorts biedt ESAB's topklasse constructie en een nog hogere inschakelduur met behoud van een extreem compact ontwerp. De XCT-B 400w biedt een inschakelduur van 100% bij 315 ampère bij AC-lassen en 450 ampère bij DC-lassen. Hij heeft een uniek spantang ontwerp dat onderdelen consolideert - er zijn slechts drie slijtonderdelen - en creëert een groter passend oppervlak tussen de elektrode en de watergekoelde toortskop. Dit ontwerp zorgt voor een efficiëntere elektrische overdracht voor meer boogstabiliteit en een efficiëntere thermische overdracht om de toorts koeler te houden. De elektrode blijft stevig bevestigd, zelfs onder een langdurige belasting met hoge stroomsterkte en biedt een langere levensduur.

“Verder zorgt het spantang ontwerp voor een vloeiende, laminaire gasstroom die vergelijkbaar is met het gebruik van een gaslens”, zegt Taagaard. "Gebruikers kunnen de elektrode verlengen of de XCT-toorts verder van het lasbad houden, bijvoorbeeld voor een betere zichtbaarheid van de verbinding of in een situatie met beperkte toegang, en toch een goede gasbescherming en poreusvrije lassen verkrijgen."

De XCT-B 400w accepteert diameters van wolfraamelektroden van 1,6 tot 4,0 mm met gasmondstuklengtes van 25,5 of 35 mm.

 

ESAB-SR-B-series-and-XCT-B

De ESAB SR-B-serie en hoogwaardige XCT-B 400w TIG-toortsen hebben een comfortabel, compact en koeler werkend ontwerp. Het unieke spantang ontwerp van de XCT (afgebeeld) kan de behoefte aan een gaslens elimineren.

x

x

Loading..