NIEUWE CUTMASTER® BLACK-SERIE VERBRUIKS-ONDERDELEN VOOR HET PLASMASNIJDEN  60% LANGERE LEVENSDUUR, 16,6 PROCENT MEER SNIJVERMOGEN OM DIKKER MATERIAAL TE SNIJDEN

28/augustus/2019

ESAB heeft zijn nieuwe Cutmaster® Black-serie verbeterde verbruiks-onderdelen voor plasmasnijden geïntroduceerd, met 60% langere levensduur ten opzichte van de standaardelektroden. Deze nieuwe onderdelen zijn gemonteerd op de SL60QD™ 1Torch® die wordt geleverd met het Cutmaster 60i draagbare plasma snijsysteem. In combinatie met interne verbeteringen van de Cutmaster 60i verhoogt het nieuwe elektrodeontwerp de nominale snij- en perforatiecapaciteit van de unit tot 20 mm, een verbetering van 16,6 procent. De Cutmaster 60i kan materiaal tot 38 mm scheiden.

“Met 16,8 kg bood de Cutmaster 60i al het beste vermogen-gewichtsverhouding op de markt. Met de toevoegmaterialen uit de Cutmaster Black-serie is deze 60-amp-unit nog meer een snijmonster”, zegt Kris Scherm, Global Manual Plasma Business & Product Director, ESAB. “Met de verbruiks-onderdelen uit de Cutmaster Black-serie zullen gebruikers dankzij de langere levensduur van de elektrode van lagere totale exploitatiekosten profiteren en meer kwaliteitssnedes per elektrode kunnen uitvoeren.”

Optie Gemechaniseerde snijtoorts

Voor gebruikers die de flexibiliteit willen om een Cutmaster 60i aan te sluiten op een snijtafel voor halfautomatisch luchtplasmasnijden, biedt ESAB nu het gemechaniseerde MechPak-pakket. MechPak wordt geleverd met alles wat gebruikers nodig hebben om aan de slag te gaan, inclusief een SL100 gemechaniseerde 1Torch met een kabel van 7,6 of 15,2 meter, schakel-afstandsbediening, kabel met ATC®-toortsaansluiting en bijbehorende verbruiks-onderdelen.

“De MechPak heeft een aansluiting voor een start-/stopknop geïntegreerd in de ATC-toortsaansluiting", zegt Scherm. “Gebruikelijke toepassingen zijn onder meer het koppelen van de Cutmaster 60i en MechPak met een ESAB Miggytrac™ of Railtrac™ tractor voor halfautomatisch snijden, afschuinen of plasmagutsen.”

De elektroden van de Cutmaster Black-serie (rechts) verlengen de levensduur met 60 procent en helpen de snij- en perforatiecapaciteit met 16,6 procent te verbeteren. ESAB biedt een volledig assortiment plasma-toevoegmaterialen voor contactsnijden, stand-off-snijden en gutsen.

NEW CUTMASTER BLACK SERIES PLASMA CUTTING CONSUMABLES  LAST 60% LONGER, HELP CUT 16.6 PERCENT THICKER METAL
x
x

x

Loading..