MINDER IS MEER: DE MASSIEVE DRAAD OK ARISTOROD® 38 ZN VERMINDERT SPATTEN EN POROSITEIT VOOR MEER PRODUCTIVITEIT BIJ HET LASSEN VAN GEGALVANISEERDE PLATEN

28/februari/2020

ESAB Welding & Cutting Products introduceert de OK AristoRod® 38 Zn, een massieve draad met een speciale samenstelling waarbij porositeit en spatten op gegalvaniseerde plaat worden geminimaliseerd. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering of eliminering van afkeuringen en nabewerkingen. Er worden optimale resultaten verkregen bij het lassen van gegalvaniseerde plaatcomponenten die worden gebruikt in transport, witgoed, landbouwtanks en -troggen, HVAC-systemen en constructie (daken, gevels, poorten, hekken, trappen, loopbruggen).

Fabrikanten gebruiken dikkere Zn-coatings, zodat ze componenten kunnen produceren die langer meegaan en die langere anticorrosieproductgaranties kunnen bieden. Een dikkere coating vergroot echter de uitdagingen die inherent zijn aan het lassen van gegalvaniseerde platen. Zink smelt bij lagere temperaturen dan staal (419 oC vergeleken met 1370 oC). Als gevolg hiervan geeft de hitte van de lasboog zinkdamp rond het smeltbad vrij, wat de boogstabiliteit beïnvloedt en bijdraagt aan overmatige spatten. Indien deze in een smeltbad gevangen zit, veroorzaakt de damp porositeit tijdens het uitharden van de las.

"Door streng gecontroleerde micro-legeringselementen in de samenstelling laat OK AristoRod 38 Zn de zinkdampen ontsnappen. Deze pakken de grondoorzaak van porositeit en bijkomstige spatten aan die voorkomen bij standaard ER70S-6-draden, tevens ook zonder de kosten of het verhoogde risico van doorbranden die geassocieerd worden met metaalgevulde draden" te moeten dragen, zegt Jose Abal-Lopez, Global Product Manager Non en Low Alloyed Solid Wires bij ESAB. "ESAB voerde tests uit in een nek-aan-nek-race met andere gebruikelijke opties voor het lassen van gegalvaniseerde platen. De resultaten waren overduidelijk: OK AristoRod 38 Zn biedt de beste prestaties tegen de laagste totale productiekosten."

OK AristoRod 38 Zn is beschikbaar in diameters van 0,8, 1,0 en 1,2 mm in spoelen van 18 kg, en 250 kg Marathon Pacs. Deze is geclassificeerd als AWS A5.18 ER70S-G.

OK AristoRod® 38 Zn is een ER70S-G massieve draad met een speciale samenstelling die porositeit en spatten op gegalvaniseerde platen minimaliseert en afkeuringen en nabewerkingen aanzienlijk vermindert of zelfs elimineert.

AristoRod-38ZN-PR
x

x

Loading..