ESAB verbetert multifunctionele rutiel-gevulde FILARC PZ6113 lasdraad voor alle posities

21/februari/2019

ESAB, wereldleider in las- en snijtechnologieën, heeft zijn multifunctionele, rutiel gevulde FILARC PZ6113 lasdraad voor alle posities opgewaardeerd. De subtiele maar aanzienlijke fine-tuning van het geheel heeft geresulteerd in een duidelijke verbetering in stevigheid en de draad is nu ook beschikbaar in een kleinere diameter voor gebruikers die dunnere platen willen lassen.

FILARC PZ6113 is al tientallen jaren een wereldwijd leidende rutiel gevulde draad, die wordt gebruikt voor de bouw van  vele schepen die momenteel onze oceanen bevaren en talloze bouwprojecten over de hele wereld.

De opgewaardeerde FILARC PZ6113 kan nu worden gebruikt voor naden die een goede stevigheid tot -40 °C vereisen. Dit zal de toepasbaarheid van FILARC PZ6113 vergroten en in veel toepassingen hoeven gebruikers niet langer de draad te verwisselen bij het lassen van stalen platen van verschillende kwaliteiten. De opwaardering heeft geen invloed op de talloze goedkeuringen en classificaties van de lasdraad, maar als klanten dit nodig hebben, kan ESAB ondersteuning bieden bij alle noodzakelijke lasproeven en kwalificaties en helpen bij procesoptimalisatie.

Tot nu toe werd FILARC PZ6113 aangeboden in draaddiameters van 1,2, 1,4 en 1,6 mm, maar nu wordt hij ook in een diameter van 1,0 mm vervaardigd. Klanten die eerder profiteerden van de positionele mogelijkheid en het gebruiksgemak van FILARC PZ6113 zullen blij zijn dat ze nu dezelfde draadkenmerken op dunnere platen kunnen gebruiken.

Al vele jaren is FILARC PZ6113 populair voor toepassingen in de scheepsbouw en algemene constructies. Deze hoogwaardige gevulde draad is uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken in alle posities en kan lassen op hoge snelheden voor toepassingen met een hoge productiviteit. Hij kan worden gebruikt met Ar/CO2 of CO2-beschermgassen voor een soepele, stabiele boog die resulteert in lage spatniveaus en soepele aansluitingen.

Gebruikers zullen ook profiteren van de nieuwe 1,0 mm draad, die het gemakkelijker maakt om bij het lassen van dunnere plaatonderdelen vlakke lasparels te verkrijgen.

Zoals altijd gaat het aanbod van ESAB verder dan de lasdraad. Klanten kunnen ten volle profiteren van de befaamde technische ondersteuning van ESAB om de productiviteit te maximaliseren en een hoge kwaliteit te behouden. Of nu wel of geen ESAB-lasapparatuur wordt gebruikt, ESAB kan klanten adviseren hoe zij hun lasproces met FILARC PZ6113 kunnen optimaliseren. 

ESAB is een erkende marktleider in het segment van las- en snijmachines. Over het hele gamma van jarenlang in de praktijk bewezen las- en snijprocessen tot revolutionaire nieuwe technologieën voor gemechaniseerd snijden en procesautomatisering, bieden de toevoegmetalen, apparatuur, machines en accessoires van ESAB oplossingen die klanten over de hele wereld waarderen.

FILARC PZ6113
x

x

Loading..