DE VERSOTRAC EWT 1000-TRACTOR VAN ESAB HEEFT EEN MODULAIR ONTWERP DAT VOOR DRAAGBARE LASTOEPASSINGEN ZONDER GEREEDSCHAP KAN WORDEN GEMONTEERD

2/September/2019

ESAB Welding & Cutting Products heeft de Versotrac EWT 1000 geïntroduceerd, de meest veelzijdige en gebruiksvriendelijke tractor op de markt voor onderpoederlassen, MIG/MAG en koolstofgutsen.

De robuuste, modulaire componenten van Versotrac kunnen in kleinere eenheden worden gedemonteerd, met de hand in kleine ruimtes worden gedragen en vervolgens binnen enkele minuten opnieuw worden samengesteld. Gereedschap is niet nodig.

"Dit modulaire tractorsysteem herkent de portabiliteitsbehoeften van toepassingen in de scheepvaart, binnenvaart, offshore, windmolens en in de constructiestaalindustrie. Versotrac is een echt modulaire lastractor, waardoor u hem overal mee naar toe kunt nemen zonder dat kranen of andere hefinrichtingen nodig zijn", zegt Magnus Svedlund, Global Product Manager SAW Equipment van ESAB.

De Versotrac kan voor optimale straallasposities (inclusief hoeklassen in de vlakke positie) opnieuw worden opgebouwd, is verkrijgbaar in vier- en driewielige uitvoeringen en kan worden aangepast voor zowel invertergebaseerde AC/DC-stroombronnen als conventionele DC- en AC-stroombronnen. Het nieuwe draadverwerkingssysteem maakt het gemakkelijker om draadspoelen te transporteren en ergonomischer te laden, terwijl door de stuurhendels de operator eenvoudig de positie van het laspunt kan veranderen.

Snelaansluiting van de laskop

ESAB heeft het modulaire ontwerp van de Versotrac verder verbeterd met zijn Versoarc EWH 1000-laskop en de EAC 10-controller, die beide kunnen worden losgekoppeld. Dankzij de bijbehorende snelaansluitingen en automatische detectie/instelling door de controller schakelen gebruikers binnen enkele seconden tussen SAW-, GMAW- en gutsprocessen.

De Versoarc EWH 1000-laskop heeft een robuust draadaanvoersysteem dat enkele draden tot 5 mm kan lassen met een inschakelduur van 100% tot en met 1000 A. Voor een hogere productiviteit (neersmelten van meer dan 20 kg/uur) kan de Versoarc EWH 1000 met een dubbeldraads systeem worden gebruikt. Het encoderregelsysteem met gesloten lus zorgt voor een nauwkeurige draadaanvoersnelheid.

"In overeenstemming met ons snelle installatieprincipe ontwierpen we de Versoarc EWH 1000-laskop voor interactie zonder gereedschap voor alle belangrijke aanpassingen en bedrijfsformaten", zegt Svedlund. "De geheugenfuncties op de draadaanvoerdruk en de draadgelijkrichter vereenvoudigen en versnellen de installatie.

Nieuwe controller

Voor meer gebruiksgemak maakt de Versotrac gebruik van de geheel nieuwe en intuïtieve EAC 10-controller. Zijn vereenvoudigde interface bevat functies die nodig zijn voor tractorgebaseerde en andere licht-geautomatiseerde toepassingen, zodat het scherm meer ruimte biedt voor belangrijke functies, zoals realtime warmte-invoer, waarmee de laskwaliteit eenvoudig kan worden gecontroleerd en geregeld. De EAC 10-bedieningshendel kan losgekoppeld worden van de basiseenheid, zodat operators comfortabel kunnen werken en instellingen op afstand kunnen veranderen. De EAC 10-controller werkt met alle huidige ESAB-stroombronnen voor onderpoeder booglassen, evenals de meeste analoge stroombronnen op de markt.

ESAB Welding & Cutting is een erkende marktleider in het segment van las- en snijmachines. Over het hele gamma van jarenlang in de praktijk bewezen las- en snijprocessen tot revolutionaire nieuwe technologieën voor gemechaniseerd snijden en procesautomatisering, bieden de toevoegmaterialen, apparatuur, machines en accessoires van ESAB oplossingen die klanten over de hele wereld waarderen. Bezoek voor verdere informatie esab.com.

Versotrac Tractor EWT 1000

Bijschrift: De modulaire Versotrac EWT 1000-tractor, waarvoor geen gereedschappen nodig zijn om te monteren, komt tegemoet aan de portabiliteitsvereisten van toepassingen in de scheepvaart, binnenvaart, offshore, windmolens en de constructiestaalindustrie.

x

x

Loading..