DUAL SHIELD® EERSTEKLAS WATERSTOFARME FCAW-DRADEN VAN ESAB  MET LASERGELASTE NADEN OM VOCHTABSORPTIE TE BESTRIJDEN

11/November/2019

ESAB's Dual Shield® Prime is een reeks van naadloze, waterstofarme (H4) niet-koper gecoate, gevulde lasdraden die vochtabsorptie in vochtige omgevingen en een inslagbestendigheid tot -60 oC leveren. Tests die werden uitgevoerd volgens AWS-normen tonen een aanvangsniveau van 2,17 ml diffundeerbare waterstof per 100 g afgezet lasmetaal. Na een week blootstelling aan een relatieve vochtigheid van 90% bij 30 oC vertoonde Dual Shield Prime slechts 2,35 ml diffundeerbare waterstof.

"We laserlassen de naden, zodat Dual Shield Prime geen vocht opneemt", zegt Neil Farrow, Global Product Manager Flux Cored Wires, ESAB. "Zelfs na langdurige opslag en blootstelling behouden deze hun lage waterstofeigenschappen. Wanneer de methoden dat toestaan, kan de geringe diffunderende waterstof van Dual Shield Prime de voorverwarmingsvereisten elimineren of verminderen."

Dual Shield Prime-draden zijn met name geschikt voor hoogwaardig staal en toepassingen die een lage inslagbestendigheid vereisen, in het bijzonder in de scheepvaart, offshore-, olie-/gas- en verwerkingsindustrie. Allen hebben ABS-goedkeuring, met een aanvullende goedkeuring per product.

Gebruiksvriendelijk

Gebruikers op scheepswerven en bij technische constructiebedrijven melden dat de Dual Shield Prime een zeer zachte boog levert met vrijwel spatvrije lassen en gemakkelijke verwijdering van slakken - een belangrijke overweging bij meerlaagse toepassingen. Met de overdracht volgens het sproeiertype kunnen operators het lasbad gemakkelijk manipuleren en regelen, waardoor een goede bevochtiging mogelijk is bij de lassen en een goede penetratie wordt bereikt.

Geen koper-coating

Dual Shield Prime is een draad zonder koper-coating. Daarom zijn er geen kopervlokken die draadaanvoersystemen, liners, toortsen en contacttips besmetten met koperdeeltjes. Het resultaat is een probleemloze aanvoer, een hoge verwerkingsstabiliteit, een lager verbruik van slijtageonderdelen en superieure laseigenschappen. In combinatie met de geringe diffunderende waterstof dragen deze eigenschappen bij aan een verhoogde productiviteit, lagere laskosten en hogere kwaliteit lassen.

Dual Shield Prime-producten

ESAB biedt de Dual Shield Prime aan in twee verschillende samenstellingen en een diameter van 1,2 mm:

  • Dual Shield Prime 71 H4. Voor koolstofstaal en hoogwaardig staal van klasse 490 N/mm2; gebruikt Ar/CO2.
  • Dual Shield Prime 71 LT H4. Voor koolstofstaal en 490 N/mm2-klasse hoogwaardig staal voor gebruik bij lage temperaturen; gebruikt Ar/CO2 of 100%-CO2-beschermgas. 
Dual Shield Prime FCAW-draden hebben lasergesealde naden. Zelfs na langdurige opslag en blootstelling, behouden deze H4-draden hun lage waterstofeigenschappen.
ESAB DUAL SHIELD
x

x

Loading..