ESAB introduceert accu-aangedreven GMAW tractoren voor gemechaniseerde MIG/MAG-lastoepassingen

7/December/2018

ESAB Welding & Cutting heeft een volledig pakket van gemechaniseerde GMAW-lassystemen geïntroduceerd, inclusief de Railtrac™ B42V (een op rails gemonteerde tractor met een nieuwe pendelunit, de Railtrac BV2000 (een op rails gemonteerde lastractor voor hardoplassen op rails), de Miggytrac™ B501 (compacte accu-aangedreven tractor) en de Miggytrac B5001 (compacte, programmeerbare tractor).

"Er zijn vier belangrijke redenen om gemechaniseerd lassen te overwegen voor lange en zelfs minder lange verbindingen en lasnaden: productiviteit, continuïteit, flexibiliteit en ergonomie", zegt Edward Hansen, Global Director Product Management, Flexible Automation van ESAB.

Lastractoren verhogen de lassers inschakelduur/neersmeltsnelheden met 100% in vergelijking met handmatig lassen. Ze bewegen sneller, hoeven niet te stoppen om opnieuw te positioneren en maken laswerk met hogere parameters en/of draden met een grotere lasdraaddiameters mogelijk. Door langere laslengtes te kunnen maken, reduceren tractoren het nabewerken als gevolg van start-/stopdefecten. In toepassingen waar klanten een uniform lasprofiel en penetratie verwachten, leveren gemechaniseerde tractoren continuïteit, zonder de hoge kosten of complexiteit van automatisering.

"ESAB-tractoren zijn compact en licht en eenvoudig te demonteren, waardoor ze op de werkplaats gemakkelijk te verplaatsen zijn", voegt Hansen toe. "Ze verminderen ook de belasting van de operator door de vermindering van blootstelling aan rook en UV-straling en het lassen in ongemakkelijke posities."

Op rails gemonteerde tractoren

De Railtrac™ B42V is een universele, op rails gemonteerde tractor voor het lassen of snijden in vlakke, horizontale of verticale posities. Hij beschikt over de nieuwe W8000-afstandsbediening met pendelmechanisme voor het maken van cladding of lasnaden met een breedte tot 80 mm (0 - 3,14 in.) en voor het volgen van laspaden. Operators kunnen vijf standaardprogramma's instellen voor pendelpatronen, rijsnelheden, regelspanning en draadaanvoersnelheid. De stappenmotoren voor zowel de rijd- als pendelfuncties zorgen voor een soepele bediening en hoge precisie. De Railtrac B42V werkt met elke draadaanvoer, maar door hem aan te sluiten op een ESAB-draadaanvoereenheid kunnen lasparameters worden aangepast en de lasboog worden gestart en gestopt. Voor extra flexibiliteit kan voor continue werking de Railtrac worden gevoed via een 42 V-stroombron of met een oplaadbare en uitwisselbare18 volt-Makita-accu.

De Railtrac BV2000, eveneens een railgemonteerde tractor, kan worden geconfigureerd als de optimale oplossing voor gemechaniseerde hardoplastoepassingen op rails. Zijn besturingselementen omvatten zes standaardprogramma's.

Compacte tractoren

De Miggytrac B501 is een compacte, accu-aangedreven tractor. Anders dan het vastklemmen van een toorts in de houder, is er geen fysieke verbinding tussen tractor en stroombron. De Miggytrac B5001 werkt ook met elke draadaanvoer, maar door hem aan te sluiten op een ESAB-draadaanvoereenheid kunnen lasparameters worden aangepast en de boog worden gestart en gestopt. Met het TFT LCD-display met intuïtieve, moderne interface kunnen operators meerdere functies aanpassen om de laskwaliteit te verbeteren en laspatronen te programmeren.

"Het TFT-scherm onderscheidt de B5001 van de concurrentie", zegt Hansen. "Hij zorgt voor een betere gebruikerservaring en bevat meer functies. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een snellere, intermitterende rijsnelheid programmeren tussen het z.g. kettinglassen(tot en met 170 cm/min) en op die manier de inschakelduur verkorten. Om kraterdefecten aan het einde van een las te voorkomen, kunnen gebruikers kratervorming en back-fill-functies aanpassen."
Alle Miggytracs gebruiken stappenmotortechnologie voor constant rijden bij lage en hoge snelheden en hebben speciaal rubberwielen voor een stabiele beweging, zelfs op hellende oppervlakken tot 45°. Deze nieuwe tractoren kunnen voor continu gebruik worden gevoed door een oplaadbare en hot- uitwisselbare18 volt-Makita-accu. De Miggytrac B5001 kan ook worden gevoed via een 42 V-stroombron.

ESAB Welding & Cutting is een erkende marktleider in het segment van las- en snijmachines. Over het hele gamma van jarenlang in de praktijk bewezen las- en snijprocessen tot revolutionaire nieuwe technologieën voor gemechaniseerd snijden en procesautomatisering, bieden de toevoegmaterialen, apparatuur, machines en accessoires van ESAB oplossingen die klanten over de hele wereld waarderen.

ESAB introduceert zijn op rails gemonteerde Railtrac B42V-lastractor. Gemechaniseerde lassystemen verhogen de productiviteit, consistentie en flexibiliteit, terwijl de ergonomie wordt verbeterd en blootstelling aan rook wordt verminderd.

ESAB introduceert zijn op rails gemonteerde Railtrac B42V-lastractor. Gemechaniseerde lassystemen verhogen de productiviteit, consistentie en flexibiliteit, terwijl de ergonomie wordt verbeterd en blootstelling aan rook wordt verminderd.

x
x

x

Loading..