ESAB ROGUE COMPACTE MMA/LIFT-TIG INVERTERS BIEDEN DE BESTE COMBINATIE VAN PRESTATIES EN PRIJS IN DE BRANCHE

17/juli/2020

ESAB Welding & Cutting Products heeft vandaag de Rogue geïntroduceerd, de nieuwe generatie draagbare en betaalbare MMA/Lift-TIG inverters met professionele boogprestaties en instelmogelijkheden, zoals Hot-Start en Arc-Force. Deze apparaten hebben een afmeting van 343 x 153 x 264 mm en zijn voorzien van ESAB's geavanceerde regeltechnologie voor een rustige lasboog met alle soorten MMA-elektroden. De Lift-TIG (DC TIG) zorgt voor positieve boogstarts zonder dat hoog frequent nodig is. Alle Rogue-modellen leveren een stabiele TIG-boog tot 10 ampère, waardoor lassers de controle krijgen die ze nodig hebben om met dunne materialen of delicate componenten te werken.

"Dankzij Rogue heroverweegt de industrie haar perceptie van kracht, prestaties en prijs", zegt Bartosz Kutarba, Global Product Manager - Light Industry Equipment van ESAB. "Lasapparaten die over dezelfde capaciteiten als de Rogue beschikken, kosten vaak twee keer zoveel." Gebruikers zijn onder meer aannemers en degenen die werkzaam zijn in algemene fabricage, onderhoud en reparatie, verhuur, leiding industrie, voedselindustrie, landbouw en thuiswerkplaatsen.

De Rogue heeft digitale meters die zichtbaar zijn vanaf een afstand van 25 m, en met de optionele afstandsbediening kunnen gebruikers de huidige instellingen aanpassen zonder dat ze terug hoeven te gaan naar de machine. De robuuste behuizing versterkt met glasvezel is speciaal gebouwd om zware impact te weerstaan, en de weerbestendige IP23S-classificatie maakt Rogue geschikt voor gebruik in veeleisende toepassingen. 

De eerste introductie omvat vier Rogue ES-modellen: Rogue ES 150i (maximale output 150 A), Rogue ES 180i (maximale output 180 A), Rogue ES 180i Pro (maximale output 180 A) en Rogue ES 200i Pro (maximale output 200 A). Rogue ES 150i, 180i Pro en ES 200i Pro hebben een inschakelduur van 25% bij de output van het typeplaatje, terwijl de ES 180i een output heeft van 170 A bij een inschakelduur van 20%. 

 

Professionele functies

Rogue Pro-modellen werken op ingangspanning van 90-270 V 1-ph, waardoor gebruikers op een groot aantal verschillende locaties kunnen werken. De flexibele automatische ingangsspannings compensatie zorgt voor een stabiele lasboog over het gehele ingangsvermogensbereik, wat de Rogue ideaal maakt voor flucturerende spanningen en daardoor zeer geschikt voor een Generator. 

Pro-modellen beschikken ook over Power Factor Correction (PFC), zodat ze minder dan 15 A stroom verbruiken. Hierdoor kunnen gebruikers een kleinere zekering gebruiken met minder zorgen over uitval bij het lassen op vol vermogen. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie maakt het PFC-circuit ook lassen met primaire kabelverlenging tot 100 m mogelijk, waardoor de flexibiliteit van de locatie verder wordt vergroot. Rogue Pro-modellen wegen 8,25 kg vanwege het PFC-circuit, terwijl Rogue 150i en 180i 6,8 kg wegen.

Alle Rogue-modellen beschikken over instelbare Hot-Start en Arc-Force. Een Hot-Start verhoogt de stroom gedurende enkele milliseconden voorbij de ingestelde waarde om te helpen de boog tot stand te brengen. Dit helpt vooral bij basische elektroden met een laag waterstofgehalte, die in de regel moeilijk te starten kunnen zijn. De Arc-Force verhoogt de stroomsterkte wanneer de spanning onder een vooraf ingestelde drempel daalt. Hierdoor kunnen gebruikers een kortere booglengte aanhouden zonder dat de elektrode blijft kleven, wat gunstig is bij het lassen in smalle openingen, in hoeken en in lastige posities. 

In vergelijking met andere lasapparaten hebben de Rogue-machines een hogere open circuitspanning (OCV), wat ook een betere boogstart bevordert. De Rogue ES 150i/180i heeft een OCV van 63 V en de Pro-modellen hebben een OCV van 78 V. 

De Rogue wordt geleverd met een schouderriem, een stevige werkkabel (3 m) en elektrodehouder (5 m kabel), beide met OKC aansluitingen van 50 mm. 

 

ESAB ROGUE COMPACT

De nieuwe serie ESAB Rogue MMA-/Lift TIG-inverters maakt dat de industrie haar perceptie van kracht, prestaties en prijs heroverweegt.

x

x

Loading..