Deze website maakt gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën om u onze services te bieden, de prestaties en functionaliteit van onze services te verbeteren, het gebruik van onze producten en services te analyseren en onze advertentie- en marketinginspanningen te ondersteunen.

Cookiebeleid   Privacyverklaring

ESAB Renegade™ ET 300IP pulsed DC TIG/MMA inverter krijgt de Red Dot product design award

18/April/2018

De Red Dot Award is al sinds 1955 een gerespecteerd internationaal keurmerk van uitstekende industriële ontwerpkwaliteit. ESAB Welding & Cutting Products heeft aangekondigd dat de Renegade™ ET 300iP DC TIG/MMA-inverter de Red Dot Award heeft ontvangen voor productontwerp in de categorie Industrial Equipment, Machinery and Automation.

"We willen de Red Dot Award-juryleden bedanken, die erkenden dat het ontwerp van Renegade was gericht op het oplossen van problemen van klanten door mechanische en elektrische ontwerpinnovaties", zegt Martin Freibergs, Business Product Manager bij ESAB. "Met onze voice-of-customer-proces konden wij een machine bouwen die er niet alleen heel anders uitziet dan traditionele lasapparaten, maar ook veel van hun tekortkomingen aanpakt. De innovaties van Renegade kunnen worden samengevat als draagbaarheid, kracht en prestaties" (zie de Renegade video van FABTECH 2017).

Voor de 2018 Red Dot Awards hebben ontwerpers en fabrikanten uit 59 landen meer dan 6.300 ontwerpen ingediend. Trouw aan het motto "Op zoek naar goed ontwerp en innovatie", beoordeelde een jury van ruwweg 40 leden de producten individueel op basis van het origineel. De strikte beoordelingscriteria, waaronder het niveau van innovatie, functionaliteit, kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid, bieden een referentiekader dat de juryleden vervolgens aanvullen met hun eigen expertise.

Draagbaarheid, vermogen en prestaties

De Renegade ET 300iP beschikt over een extreem vermogen/gewichtsverhouding in een compact formaat, weegt 17 kg, meet 460 mm bij 200 mm bij 320 mm en voert 300 ampère bij een bedrijfscyclus van 40% met net- en laskabels tot 100 m en heeft uitstekende multivoltage mogelijkheden. Hij is aan te sluiten op 230 V eenfasige voeding en 230 V tot 480 V driefasenvoeding (beide ±10%) met autodetectiefunctie en zonder dat nieuwe bedrading is vereist. Het compacte formaat, multi-handgreep design en geïntegreerde kabelbeheersysteem maken hem gemakkelijk te vervoeren en naar elke werklocatie te brengen. Renegade heeft een composietbehuizing die zeer schokbestendig is en beter beschermt dan elke andere machine op de markt. De handgrepen zijn geconstrueerd en gepositioneerd om aansluitingen en paneel te beschermen tegen ruwe lasomgevingen.

"Het compacte vermogen en de multivoltage mogelijkheden bieden een voordeel in toepassingen waarbij lasapparaten zowel worden gebruikt op de werkplaats als bij verplaatsing", zegt Freibergs. "Typische toepassingen zijn prefabmontage en veldinstallatie in pijp-, petrochemische, scheepswerf-, offshore-, constructie-, reparatie- en onderhoudstoepassingen."

Voor gebruik in een werkplaats schakelt Renegade ET 300iP om van een watergekoeld systeem naar een luchtgekoeld, draagbaar systeem en voor deze omschakeling is geen gereedschap nodig. In het geval van vlootbeheer in grotere bedrijven en verhuurbedrijven vereenvoudigt Renegade de aanschaf en het onderhoud, omdat één enkele machine aan meerdere toepassings- en locatiebehoeften kan voldoen.

Geavanceerde besturing

Renegade heeft een TIG-pulsfrequentie tot 999 pulsen per seconde (PPS) en een piekpulsbreedte (of duur) die verstelbaar is tussen 10 en 90%. Aannemers van roestvast staal en degenen die werken met dunne metalen of andere warmtegevoelige toepassingen gebruiken gepulseerde TIG om de warmte invoer te verminderen, het lasprofiel te versmallen en de transportsnelheid te verhogen. Freibergs biedt in deze video een uitstekend overzicht van de Renegade TIG-bedieningselementen.

Renegade kan lassen met MMA-elektrodes tot 6 mm en beschikt over gutsmogelijkheden met koolstofelektroden met een diameter van max. 4,8 mm, waardoor dit het krachtigste lasapparaat in zijn gewichtsklasse is. Als een inverter van de volgende generatie, worden Renegade's MMA-prestaties verbeterd door de ingebouwde intelligentie voor het optimaliseren van starten en stoppen en het regelen van de boogstabiliteit voor minder spatten.

"Innovatie die klantproblemen oplost, bepaalt onze toekomst", zegt Freibergs. "De Renegade ET 300iP is slechts een eenheid uit de Renegade-familie van compacte, krachtige lassers met hoge prestaties. Dit nieuwe platform zal in de toekomst nog veel meer nieuwe producten leveren, wat de groei in de categorie lasoplossingen verder zal stimuleren."

ESAB Welding & Cutting Products is een erkende marktleider binnen de las- en snij-industrie. Over het hele gamma van jarenlang in de praktijk bewezen las- en snijprocessen tot revolutionaire nieuwe technologieën voor gemechaniseerd snijden en procesautomatisering, bieden de toevoegmetalen, apparatuur, machines en accessoires van ESAB oplossingen die klanten over de hele wereld waarderen.

Renegade™ ET 300iP Pulsed DC TIG/MMA Inverter

De Renegade ET 300iP is een TIG- en MMA-lasstroombron met een extreem vermogen/gewichtsverhouding, een compact formaat, multi-handgreep design en geïntegreerde kabelbeheersysteem zodat hij gemakkelijk naar elke werklocatie te vervoeren is.

x
x

x

Loading..