ESAB INTRODUCEERT NIEUW ONTWERP VAN PSF MIG/MAG-TOORTSEN  VOOR VERBETERDE INDUSTRIËLE PRESTATIES

10/oktober/2019

In de gemoderniseerde PSF-serie van MIG/MAG-TOORTSEN van ESAB Welding & Cutting Products vindt u nu ook de nieuwe PSF 520W watergekoelde toorts. Deze heeft een 500A 100%-bedrijfscyclus met zowel menggas als CO2, voor veeleisende klussen met draden tot een diameter van 1,6 mm.

De PSF 520W is voorzien van een koelsysteem met twee circuits dat koelwater helemaal naar de zitting van het gasmondstuk en naar de kontakt tip brengt. De toorts blijft koeler en comfortabeler in toepassingen met hoge temperaturen en hoge boogtijd, zoals gepulseerd MIG-lassen en het gebruik van gevulde draden met een grote diameter.

Bijkomende voordelen van verminderde warmte door koeling met twee circuits zijn een betere draadaanvoer, langere levensduur van verbruiksartikelen, een stabielere boog, minder aanhechting van spetters, eenvoudiger reinigen en minder risico op werveling in het beschermgas.

In de PSF-serie vindt u ook de PSF 420W watergekoelde toorts (450A 100%-bedrijfscyclus) en vier gasgekoelde modellen (de PSF 260, PSF 315, PSF 415 en PSF 515) met 225A tot 450A bij een 60%-bedrijfscyclus. Kabellengte-opties zijn 3, 4 en 5 m. Hoewel de voorkant volledig opnieuw is ontworpen, blijven de slijtdelen volledig compatibel met de vanouds gebruikte, beproefde PSF-slijtdelen. Dit omvat ook duurzame contacttips gemaakt van een premium koper-chroom zirkoniumlegering (CuCrZr) die tegen slijtage bestand is, zodat u langer kunt lassen met een enkele contacttip.

Ontwikkeld voor eenvoudiger gebruik

Alle PSF-toortsen hebben een ergonomisch ontwerp dat instaat voor een comfortabele en stevige grip en tegelijkertijd vermoeidheid van de polsen helpt voorkomen. De PSF 260 heeft een kleine, compacte handgreep en een draaibare hals, zodat u op meer plaatsen kunt lassen zonder van positie te veranderen. De grotere PSF's, inclusief de watergekoelde modellen, hebben rubberen gebieden met zachte grip, een kogelgewricht en een steunveer die de flexibiliteit verbeteren om de polsbelasting te verminderen.

Naast de premium PSF-serie biedt ESAB ook een uitgebreide en verbeterde reeks MXL MIG/MAG-toortsen voor industriële toepassingen. ESAB heeft de bedrijfscyclus op luchtgekoelde modellen van 35% tot 60% verhoogd en op watergekoelde modellen tot 100%. Alle MXL-toortsen hebben een kogelgewricht, steunveer, ergonomische rubberen gebieden met zachte grip voor handgrepen op de MXL 341, 411W en 511W en een vernieuwd front-end ontwerp dat de meest gangbare verbruiksartikelen uit de markt accepteert.

Een waterkoelsysteem met twee circuits op de PSF 520W houdt de toorts koeler en is voor de gebruiker comfortabeler in veeleisende toepassingen met draden met een grotere diameter.
ESAB REDESIGNS PSF TORCHES
x

x

Loading..