ESAB LANCEERT METAALGEVULDE LASDRAAD MET ZEER LAAG DIFFUNDEERBAAR WATERSTOF VOOR HOOGWAARDIG STAAL

21/augustus/2019

ESAB, wereldleider in las- en snijtechnologieën, lanceert Coreweld 69 LT H4, een metaalgevulde lasdraad voor hoogwaardig staal. Profiterend van een zeer laag diffundeerbaar waterstof, behaalt deze nieuwe draad een rekgrens van 690 MPa of hoger en een uitstekende sub-zero taaiheid van -60 °C.

Coreweld 69 LT H4 is geschikt voor handmatig, gemechaniseerd of robotlassen en presteert uitstekend bij het produceren van onderdelen voor toepassingen zoals kranen en hijsapparatuur, mobiele machines, chassis en carrosserie van commerciële voertuigen, lastbehandelingsuitrusting, storttrechters en containers.

Een belangrijk voordeel van Coreweld 69 LT H4 is de zeer lage diffundeerbare waterstof, die van essentieel belang is voor het vermijden van koudscheurvorming, veroorzaakt door waterstof. Deze nieuwe metaalpoedervuldraad voldoet aan de eisen van AWS H4 en EN ISO H5, zelfs na blootstelling aan hoge temperaturen en vochtigheid. De draad is ook voorzien van een CE-markering om aan te geven dat deze voldoet aan de EN ISO 18276-A norm: T 69 6 Mn2NiMo M M 2 H5.

Net als andere metaalgevulde ESAB-lasdraden, wordt Coreweld 69 LT H4 gekenmerkt door een uitstekende boogoverdracht, wat resulteert in een minimum aan spatten en silica op het lasoppervlak, evenals een brede boog die het risico op defecten door een gebrek aan inbranding vermindert. Coreweld 69 LT H4 is geschikt voor sproeibooglassen in onderhandse PA- en PB-posities onder een argon/CO2-gasmengsel van bvb. 5-25% CO2.

ESAB Coreweld 69 LT H4 is uit voorraad leverbaar of te bestellen in draaddiameters van 1,2, 1,4 en 1,6 mm. Klanten kunnen 16 kg-draadhaspels of Marathon Pac™-bulkverpakkingen bestellen.

ESAB is een erkende marktleider in het segment van las- en snijmachines. Over het hele gamma van jarenlang in de praktijk bewezen las- en snijprocessen tot revolutionaire nieuwe technologieën voor gemechaniseerd snijden en procesautomatisering, bieden de toevoegmaterialen, apparatuur, machines en accessoires van ESAB oplossingen die klanten over de hele wereld waarderen. Ga voor meer informatie naar www.esab.com.

x
x

x

Loading..