ESAB INTRODUCEERT KRACHTIGE MULTI-PROCES  LASSYSTEMEN VOOR EXTREME OMGEVINGEN

17/juli/2020

Voor degenen die behoefte hebben aan verbeterde multi-proces lasmogelijkheden en draagbaarheid in ruwe industriële omgevingen, heeft ESAB Welding & Cutting Products zijn Aristo® 500ix inverter stroombron en Robust Feed Pulse en Robust Feed U6 draadaanvoersystemen geïntroduceerd. De Aristo 500ix is geschikt voor MIG/MAG-, Gevulde draad-, MMA- en TIG-lassen, met een maximale output van 500 A/39 V bij een inschakelduur van 60% en een inschakelduur van 100% bij 400 A/39 V. In combinatie met Robust Feed Pulse of U6, las je met een massieve draad tot 2,0 mm en gevulde draad tot 2,4 mm. Deze draadaanvoereenheden bieden een OKC-aansluiting van 50mm aan de achterkant voor het aansluiten van een MMA-elektrodehouder, terwijl de Robust Feed U6 ook gutsen met de draadaanvoer mogelijk maakt.

"Veel fabrikanten willen de voordelen van pulserend MIG-lassen en geavanceerde draadcontrole, maar ze aarzelen soms vanwege zware lasomstandigheden", zegt Arne Lagerkvist, Global Product Manager, Heavy Industry Welding Equipment van ESAB. “Het Aristo 500ix- en Robuust Feed-systeem stelt hen gerust. Ze zijn intensief getest en klaar voor elke werklocatie waar fabrikanten het volgende niveau van productiviteitsverbetering willen bereiken of minder ervaren lassers willen helpen betere resultaten te behalen.”

Stevig gebouwd

De Aristo 500ix heeft een weerbestendige behuizing met IP23-classificatie en een koeling die de elektronica tegen stof, olie, metaalkrullen en luchtverontreinigingen beschermt. Dikke, dubbel gebogen metalen zijpanelen bieden bescherming tegen stoten, maar dankzij het ontwerp heb je ook gemakkelijke toegang voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. De ergonomische handgrepen zijn geschikt voor verplaatsen met een hijskraan. De optionele trolley heeft ook speciale kraanhefpunten, evenals een toortshouder en grote houders voor het oprollen van de tussenpakketten.

Robust Feed Pulse en Robust Feed U6 hebben de enige IP44-classificatie in de branche om het apparaat tegen vuil, modder, spatten en zelfs zware regen te beschermen. Het tussenpakket wordt aan de achterkant van het apparaat bevestigd met een twistlock-aansluiting die de spanning op de aansluitingen in de behuizing elimineert. Daardoor is er geen risico op breuken als een gebruiker de draadaanvoereenheid aan het tussenpakket sleept.

De optionele verwarmingsset in de Robust Feed voorkomt condensatie en houdt de draad droog, terwijl een extra koelventilator de warmte regelt in bedrijfsomstandigheden tot 55 oC zonder dat ventilatieopeningen nodig zijn. Robust Feed biedt ook de beste ergonomie in zijn klasse, speciale kraanhefpunten en een wielset dat zowel aan de onderkant als aan de zijkant van het apparaat wordt bevestigd voor grote stabiliteit. Het digitale display kan 90 graden worden gedraaid voor een verticale of horizontale oriëntatie, zodat gebruikers de parameters in elke positie kunnen aflezen.

Verbeterde prestaties

Robust Feed Pulse/U6 accepteert draadspoelen tot 300 mm, heeft een afmeting van 595 x 250 x 430 mm en weegt 18,3 kg. Het nauwkeurig vervaardigde aanvoersysteem met vier rollen is geschikt voor aandrijfrollen van 38 mm en voert draad aan met snelheden van 0,8 - 25,0 m/min. Het ontwerp verbetert de nauwkeurigheid bij lagere snelheden, heeft het vermogen om gevulde lasdraden te geleiden en de hoge snelheden die nodig zijn voor massieve draden met een kleinere diameter. Deze draadaanvoereenheden bieden alle voordelen van een eersteklas draadaanvoer voor de werkplaats voor het bedienen van MIG/MAG-functies, waaronder synergische puls, de instelling van de stroomsterkte, 2/4-takt triggercontrole, kruipstart, Hot Start, kratervulling, instelbare terugbrandtijd, Gas voor en nastroom tijd, gastest/draaddoorvoer en meer.

De bedieningsfuncties van de Robust Feed Pulse zijn gemakkelijk te vinden, in te stellen en af te stemmen, terwijl de Robust Feed U6 de ultieme combinatie van duurzaamheid en geavanceerde functionaliteit biedt, inclusief parameterlimieten en parametervergrendeling voor betere herhaalbaarheid. Beide bedieningspanelen zijn voorzien van QSet™, dat automatisch de kortsluitboog optimaliseert voor de geïnstalleerde gas-/draadcombinatie en vervolgens de lasparameters aanpast aan de individuele lasstijl van de gebruiker. 

De pictogrammen, drukknoppen en het digitale display maken het gebruik een stuk eenvoudiger en elimineren taalbarrières. Om te beginnen met pulserend lassen, selecteren gebruikers eenvoudig de synergische lijn. Het systeem biedt vervolgens de optimale dynamische boogregeling om een consistente inbranding en het uiterlijk van de parelvorming te behouden, waarbij automatisch de variaties in booglengte en draadaanvoersnelheid wordt aangepast. Robust Feed Pulse biedt 93 synergische lijnen en Robust Feed U6 biedt 92 synergische lijnen voor een scala aan ongelegeerde , aluminium, roestvaststaal en hooggelegeerde massieve en gevulde draden. 

Voordelen van pulserend MIG/MAG-lassen

Pulseren MIG/MAG-lassen biedt tal van voordelen. Afhankelijk van de toepassing kunnen gebruikers hierdoor:

  • Lasspatten aanzienlijk verminderen of elimineren alsook het bijbehorend schoonmaken na het lassen. 
  • Controle over het smeltbad en de vorm hiervan, belangrijke factoren wanneer klanten een goed uiterlijk van de lasrups op prijs stellen.
  • Lassen in alle posities met behoud van een redelijk hoge neersmelt.
  • Lassen van dunnere materialen zonder doorbranden of kromtrekken, verhoging van rendement en vermindering van afval. 
  • Standaardiseren op een enkele aluminiumdraad met grotere diameter voor het lassen van een groot aantal verschillende materiaal diktes. 
  • Betere controle van de heat input om de mechanische eigenschappen te behouden, terwijl de lassnelheid, in het bijzonder bij roestvast staal, wordt verhoogd.
Aristo-500ix-Cool2-Robust-Feed-Pulse-Trolley_L3QT

ESAB ontwerpt de Aristo® 500ix-inverter en Robust Feed Pulse/U6-draadaanvoereenheden voor geavanceerde prestaties en betrouwbaarheid in extreme omgevingen. De stroombron, draadaanvoer en trolley verbeteren de mobiliteit en zijn allemaal voorzien van speciale kraanhefpunten.

x

x

Loading..