ESAB INTRODUCEERT EERSTE DRAAGBARE DRAADAANVOERUNIT MET  IP44-BESCHERMINGSKLASSE VOOR EXTREME DUURZAAMHEID

1/November/2019

ESAB Welding & Cutting Products introduceert vandaag de Robust Feed Pro draagbare draadaanvoerunit, het eerste product in zijn categorie met IP44-beschermingsklasse. Dit houdt in dat hij beschermd is tegen opspattend water vanuit alle richtingen, evenals tegen vaste objecten die groter zijn dan 1 mm. 

De volledig omgesloten Robust Feed Pro is ontworpen met een dubbele wand en speciale impactzones, die zijn gemaakt van een flexibel composiet materiaal om meer schokken te absorberen. Alle bedieningselementen, stroom- en gasaansluitingen bevinden zich binnenin de behuizing.De electronische componenten zijn goed afgedekt maar blijven , indien nodig , goed toegankelijk.

"De Robust Feed Pro is de enige feeder op de markt die je in zware regenbuien kunt achterlaten. Het optionele verwarmingselement in de Robust Feed Pro gaat condensatie tegen en houdt de draad droog", zegt Arne Lagerkvist, Global Product Manager, Heavy Industry Welding Equipment, ESAB Welding & Cutting Products.

Alle kabelconnectoren binnenin de feeder zijn afgeschermd. De robuuste trekontlasting van het tussenpakket zorgt ervoor dat er geen spanning op de kabelconnectoren wordt uitgeoefend.

"Je kunt deze feeder laten vallen en aan de kabel door de modder slepen en er gebeurt niets. Er is geen risico op kapot getrokken kabel- of slangaansluitingen", zegt Lagerkvist.
De extreme duurzaamheid, draagbaarheid en prestaties van de Robust Feed Pro zijn met name geschikt voor industriële productiewerkzaamheden, zoals de scheepsbouw, offshore, staalbouw, metaalconstructie, oplassen van een slijtvaste laag , reparatie en onderhoud, drukvaten en pijpleidingen.

De Robust Feed Pro is compatibel met de ESAB-stroombronnen Warrior 500i, Warrior 400i en Warrior 400i MV.Gebruikers kunnen de lasspanning en draadaanvoersnelheid op de feeder instellen. De Robust Feed Pro heeft een inschakelduur van 60% bij 500A en 100% bij 400A.

Krachtig aanvoersysteem

De Robust Feed Pro accepteert draadspoelen tot 300 mm, heeft een formaat van 595 x 250 x 430 mm en weegt 16,8 kg. Hij is uitgerust met een nieuw precisie-draadaanvoersysteem dat over voldoende vermogen beschikt om tot en met 2,0 mm-massieve draad en 2,4 mm-gevulde draad aan te kunnen. ESAB heeft de afmeting van deze 4-rol aandrijving geminimaliseerd, met voldoende ruimte voor 38 mm twee-groefs aandrijfrollen, die zodanig zijn ontworpen dat ze snel kunnen worden vervangen, en hebben een kleurcodering om de draaddiameter duidelijk aan te geven.

Het systeem biedt een groot draadaanvoersnelheidsbereik (WFS) van 0,8 tot 25,0 m/min welke nodig zijn voor zowel kleine 0,6 mm-massieve draden als grote 2,4 mm-gevulde draden.

"Ons ontwerp verbetert de nauwkeurigheid bij lagere snelheden, heeft het vermogen om grotere gevulde draden door te voeren en de hoge snelheden die nodig zijn voor massieve draden met een kleinere diameter", zegt Lagerkvist. "De Robust Feed Pro is een echte alleskunner."

De voorkant van de feeder heeft heldere, felgekleurde en grote led-displays die zelfs in fel zonlicht zichtbaar zijn, evenals symbolen met achtergrondverlichting, zodat het apparaat ook in slecht verlichte omstandigheden gemakkelijk te bedienen is. De voorkant heeft bedieningsknoppen voor de lasspanning en draadaanvoersnelheid , knoppen voor koude draadaanvoer en gastest. De binnenkant van het apparaat bevat bedieningselementen voor 2T- of 4T instelling, krater-vulling en een optionele flowmeter voor het nauwkeurig instellen van het beschermgas

De Robust Feed Pro is ook voorzien van een schakelaar om de boogafsluiting voor massieve of gevulde draden te optimaliseren. In de massieve draadpositie activeert de schakelaar Short Circuit Termination (SCT) -technologie, waarmee aan het einde van een las het uiteinde van de massieve lasdraad wordt aangescherpt. Door dit bolletje te elimineren, die zich meestal aan het uiteinde van de draad vormt, optimaliseert de feeder de lasdraad om een positieve nieuwe boogstart te bevorderen. SCT-technologie elimineert ook de noodzaak om de draad af te knippen. Bij een lasbewerking met veel starts en stops zal de tijdwinst snel oplopen. Met de gevulde draadinstelling kan het nabranden worden geregeld, zodat ook de boogstart bij het gebruik van rutiel-, basisch- of metaalpoedergevulde draden wordt verbeterd.

Ergonomische draagbaarheid

De Robust Feed Pro heeft drie comfortabele, kraangecertificeerde handgrepen en twee extra hefpunten voor de beste draagbaarheid en wendbaarheid. De lange bovenste handgreep biedt een manier om het apparaat in zijn zwaartepunt op te tillen, met of zonder een spoel. Dankzij de handgrepen aan de voor- en achterkant is de verplaatsing door mangaten en kleinere ruimtes gemakkelijker.

Dit is de enige feeder op de markt met duidelijk gemarkeerde kraangrepen, een belangrijke functie in offshore- en scheepswerftoepassingen, waar men vaak objecten in positie heft", zegt Lagerkvist.

De Robust Feed Pro heeft voor meer mobiliteit een optionele wielset die aan de onderkant of zijkant van de feeder wordt gemonteerd. Het bedieningspaneel is 90 graden te draaien , zodat in horizontale als zowel verticale positie het display met weergave van lasspanning en lastroom duidelijk af te lezen is

"Door de wielset aan de zijkant van de feeder te plaatsen, ontstaat een laag, vlak en daarmee stabieler profiel", zegt Lagerkvist. “In toepassingen, zoals trailerproductie, kan de gebruiker de feeder gemakkelijk onder lage objecten verplaatsen. Dankzij het lage zwaartepunt is het in elke omgeving mogelijk om de feeder langs obstakels en over ongelijke vloeren te trekken zonder het risico te lopen om te vallen."

De nieuwe Robust Feed Pro van ESAB is de enige draagbare draadaanvoerunit met IP44-beschermingsklasse. Hij beschikt over kraanhandgrepen, een unieke optionele wielset en is zo robuust ontworpen dat gebruikers hem letterlijk door de modder kunnen slepen. 

PORTABLE WIRE FEEDER
x

x

Loading..