ESAB INTRODUCEERT DE FABRICATOR-SERIE KRACHTIGE  LASSYSTEMEN OP INVERTERBASIS VOOR MIG-/MAG- EN ELECTRODE LASSEN

25/augustus/2021

Voor fabricage- en constructiebedrijven die betrouwbare en efficiënte lassystemen nodig hebben die bestand zijn tegen een zware industriële omgeving, introduceert ESAB Welding & Cutting Products de Fabricator EM 401i, EM 401iw en EM 501w-lasstroombronnen met inverter en bijbehorende draadafrolkasten voor Mig/Mag Massieve en gevulde lasdraad. De 401iw en 501iw hebben een in de fabriek geïntegreerde waterkoeler. De Fabricator-besturing vereenvoudigt de bediening om de boogprestaties te optimaliseren voor de geselecteerde draad- en gascombinatie met vooraf gedefinieerde instellingen. Bovendien kan de gebruiker de draadaanvoersnelheid en de spanning op de aanvoereenheid onafhankelijk aanpassen. Voor meer procesflexibiliteit biedt de Fabricator ook een MMA-lasuitgang.

Deze units gebruiken technologie op inverterbasis om de lasprestaties, de draagbaarheid met het lagere gewicht en de energie-efficiëntie te verbeteren en bieden geavanceerdere bedieningselementen om de laskwaliteit en productiviteit te verhogen, en dat alles tegen een zeer betaalbare prijs. De Fabricator EM 401i en EM 401iw hebben een uitgangsvermogen van 400 ampère bij een gebruikscyclus van 60%. De Fabricator EM 501iw heeft een uitgangsvermogen van 500 ampère bij een gebruikscyclus van 60%

De Fabricator heeft een weerbestendige behuizing met IP23S-classificatie en een luchttunnelkoeling die de elektronica tegen stof, olie, metaalkrullen en andere luchtverontreiniging beschermt. De dikke metalen zijpanelen bieden bescherming tegen stoten, maar dankzij het ontwerp heeft u ook gemakkelijk toegang voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. De hoge wielen bieden extra bodemvrijheid en bescherming voor het chassis, terwijl de twee ergonomische handgrepen hem geschikt maken voor het verplaatsen met een hijskraan. Vanwege hun robuuste ontwerp biedt ESAB drie jaar garantie op de stroombron en het draadaanvoersysteem.

Voordelen van inverters

Fabricator-units zijn voorzien van stroomtransformatietechnologie op inverterbasis. Ze werken met 87% elektrisch rendement, een verbetering van 30% ten opzichte van stappengeregelde stroombronnen, verlagen hiermee het primaire stroomverbruik en zijn milieuvriendelijker. De energiezuinige modus is 35 watt als de machine niet gebruikt wordt Deze units hebben ook een arbeidsfactor van 0,93, wat de vereisten voor primaire stroomsterkte verlaagt. Hierdoor kunnen meer machines met dezelfdezekering worden gebruikt of is er minder risico op het hinderlijke doorslaan van zekeringen. Alle machines werken met een breed ingangsspanningsbereik tussen 342-484 V, 3ph, 50/60 Hz.

De invertertechnologie zorgt ook voor een snellere reactie op veranderende boogomstandigheden. Dankzij de combinatie van microprocesbediening en invertertechnologie kan ESAB extra functies opnemen die de lasprestaties verbeteren en tegelijkertijd de bediening vereenvoudigen.

Met behulp van goed zichtbare led-displays en bedieningselementen met gemakkelijk te begrijpen termen en symbolen, beginnen lassers met het kiezen van een van de drie opties: massieve draad, metaalgevulde draad of MMA. Als een lasdraadproces is geselecteerd, kiezen gebruikers de juiste draaddiameter en het juiste gastype en wordt de Fabricator ingesteld op geoptimaliseerde prestaties. Gebruikers kunnen de lasdraadafrolsnelheid en -spanning ook onafhankelijk in de draadafrolkast aanpassen. De Fabricator 400 A-modellen zijn geoptimaliseerd voor prestaties met lasdraden met een diameter van 0,8 tot 1,2 mm. Het 500 A-model is geoptimaliseerd voor prestaties met lasdraden met een diameter van 0,8 tot 1,6 mm.

Met de extra bedieningselementen kunnen gebruikers de smoorspoel aanpassen. Dit kan spatten verminderen, de druppelvorming verbeteren en bij MIG/MAG-lassen in de kortsluitingsoverdrachtsmodus een vlakkerlasuiterlijk creëren. Gebruikers kunnen ook de spanning en stroomsterkte van de kratervulling instellen aan het einde van de las om kraterscheuren te voorkomen. Hierbij wordt de kratervulfunctie geactiveerd door de machine in de 4T- of 4T-Repeat te zetten. Bij MMA-lassen zorgt de instelbare Arc Force voor extra stroomsterkte als er sprake is van een lage spanning om te voorkomen dat de elektrode aan het werkstuk blijft kleven, en kan voor betere inbranding zorgen.

Speciale draadaanvoerunits

ESAB biedt twee speciale draadaanvoerunits: de Fabricator 304 en de watergekoelde Fabricator 304w-draadaanvoerunit. Dankzij de snelverbindingen aan de achterkant van de Fabricator-stroombron kan de draadaanvoerunit eenvoudig met snelle en robuuste aansluitingen worden verbonden. De watergekoelde varianten zijn voorzien van de waterkoeler die in de stroombron is ingebouwd, en een euro aansluiting voor de lastoorts. De trolley heeft een laag, gemakkelijk laadplateau voor een enkele gasfles.

De Fabricator Feed 304 biedt spannings- en stroomsterkte-regelaars (draadaanvoersnelheid) bij de aanvoer. Hij heeft een afrolmechanisme met vier wielen dat wordt beschermd door een stalen behuizing, en een plastic omhulsel om de draadspoel af te schermen (tot draadspoelen van 300 mm).

ESAB Fabricator _Web

 

De lassystemen op inverterbasis van de ESAB Fabricator verhogen de productiviteit en kwaliteit voor fabricage- en constructiebedrijven die betrouwbare en efficiënte lassystemen nodig hebben die bestand zijn tegen ruige industriële omgevingen.

 

x

x

Loading..