ESAB IS ENIGE LEVERANCIER VAN LASAPPARATUUR  VOOR DE NETFLIX-SERIE METAL SHOP MASTERS

9/September/2021

ESAB is er trots op de enige leverancier te zijn van lasapparatuur voor Seizoen 1 van Metal Shop Masters, een nieuwe Netflix-realityserie die wereldwijd op vrijdag 10 september 2021 wordt uitgezonden. De serie laat zeven deelnemers zien, vijf mannen en twee vrouwen, die het in een afvalrace tegen elkaar opnemen in montage-uitdagingen (bekijk (view de teaservideo van de serie).

Aan het einde van zes uitdagingen wint de overgebleven monteur de titel Metal Shop Master en een prijs van 50.000 dollar. De serie wordt gepresenteerd door Jo Koy, een bekroonde komiek en ster van verschillende Netflix stand-up specials.

“Elke aflevering geeft deze vooraanstaande monteurs, lassers en kunstenaars een wereldwijd podium om te laten zien wat ze met ESAB-apparatuur met metaal kunnen maken", zegt Steve Molenda, Sr. Director Global MarCom and Marketing Strategies, ESAB. "Het is een eer, maar ook een enorme kans om de lasindustrie bij een nieuw publiek onder de aandacht te brengen, als carrière, hobby en als artistieke expressievorm."

Molenda merkt op dat de apparatuur die voor de serie wordt gebruikt, door miljoenen lasprofessionals, aannemers, metaalkunstenaars, landbouwsector, onderhoudspersoneel, autoreparatie- en motorsportwerkplaatsen en doe-het-zelf-liefhebbers wordt gebruikt. Tot de producten behoren de Rebel EMP 205ic AC/DC Multti-Proces-Machine, de handbediende Thermal Dynamics® Cutmaster® 40-plasmasnijder, een Victor®-snijuitrusting, de Sentinel™ A50-lashelm en aanvullende PBM's (zie hieronder voor details). Deze producten zijn verkrijgbaar bij lokale en online lasdistributeurs.

Maak kennis met de juryleden

De juryleden van de serie zijn bekend bij ESAB en het laspubliek. Jurylid David Madero (@madero_co) is een wereldberoemde metaalbeeldhouwer en die op de FABTECH 2019 aanwezig was op de stand van ESAB. Madero is een Mexicaans-Amerikaanse metaalbeeldhouwer, wereldberoemd vanwege zijn creaties zoals het Monumental Christ-beeld van 36,5 meter hoog en de epische ‘Eagle & Snake’ (het Mexicaanse wapenschild), geïnstalleerd voor de officiële residentie van de president van Mexico. Jurylid Stephanie Hoffman is Program Manager Workforce Development bij de American Welding Society (AWS) en de drijvende kracht achter de AWS Careers in Welding Trailer in het hele land. Ze is een voormalig professioneel lasser, instructeur en zelf een bekend metaalkunstenaar (@underground_metal_works).

Een van de eerste kansen voor liefhebbers van ESAB-apparatuur om meer te weten te komen, is een Meet & Greet-evenement met Hoffman en Madero op de FABTECH 2021. Het evenement, gecoördineerd door AWS, wordt gehouden door de AWS Careers in Welding Mobile Exhibit, stand B20084 (gelegen aan McCormick Place, North Building in Chicago) op woensdag 15 september om 11 uur.

“De identiteit van de deelnemers en de details van de serie blijven een goed bewaard geheim tot aan de première van Metal Shop Masters op 10 september. Het Meet & Greet-evenement is voor ons de eerste gelegenheid om insiderdetails te verkrijgen", zegt Molenda. “We mogen onthullen dat elke montage-uitdaging tien uur duurt en dat aan het einde van elke aflevering een van de deelnemers zal moeten afvallen en naar huis wordt gestuurd. ESAB wil alle deelnemers bedanken dat ze aan de wereld willen laten zien, wat je allemaal kunt doen met metaalbewerkingsvaardigheden, en we zijn er trots op hen te ondersteunen met de las-, snij- en veiligheidsapparatuur van ESAB.”

Voor degenen die de FABTECH Meet & Greet niet kunnen bijwonen, zal ESAB hoogtepunten op haar sociale mediakanalen plaatsen.

ESAB-producten

De apparatuur en lastoevoegmaterialen van ESAB geven vorm aan de toekomst van lassen en snijden. ESAB verbindt fabrikanten en Las-Fanaten met het breedste scala aan producten met haar toonaangevende reeks van merken. ESAB biedt de nieuwste technologieën om vrijwel elke las- of snij-uitdaging aan te gaan en ondersteunt deze met de kennis, ervaring en passie om gebruikers te helpen productiever te zijn dan ooit tevoren.

De volgende ESAB-producten worden aan Metal Shop Masters geleverd:
 • Rebel EMP 205ic AC/DC, de allereerste draagbare, all-process machine, compleet met MIG, Flux-Cored, Stick, DC TIG, DC Pulse TIG, en AC TIG-opties, wat betekent dat hij aluminium TIG last.

 • De Thermal Dynamics Cutmaster 40 plasma cutter met SL60 1Torch biedt hethoogste vermogen-gewichtsverhouding in zijn klasse. Hij weegt 10 kg, heeft de flexibiliteit om 115 V-230 V primaire spanning te gebruiken en levert een nominale uitgangsstroom van 40A met een inschakelduur van 40%.

 • De Victor Performer EDGE™ 2.0 Snijden/Verwarmen/Lassen-outfit heeft alles wat gebruikers nodig hebben voor autogeen snijden, lassen en verwarmen.

 • De Sentinel A50 helm (speciaal gespoten voor de deelnemers) met radicale ontwerpkenmerken zoals een traploos verstelbare 5-punts hoofdband, een geavanceerde high-optical klasse ADF-lens met een 100 x 60 mm zichtveld voor breder zicht en beter ruimtelijk inzicht, een extern geactiveerde slijpknop, een bedienvenster met kleuren-touchscreen en een bolvormige afdeklens aan de voorzijde.

 • De Weld Warriorr Safety Glasses wordt gebruikt bij boren, hakken en metaalbewerking. De sportieve, zacht aanvoelende bril is flexibel en duurzaam en is verkrijgbaar in vier verschillende lensconfiguraties die beschermen tegen UV-straling. Bovendien voldoen alle brillen aan de ANSI Z87.1-normen.

 • De Curved MIG Gloves zijn gemaakt van zwaar, fijngesneden leder en zijn gevoerd van hand tot manchet. Dankzij het gebogen ontwerp sluit de handschoen perfect aan op de hand en heeft hij ook een flexibele polszone die wrijving vermindert.

 • TIG Professional Gloves hebben een versterkte duim en een 13 cm lange lederen manchet. De handpalm is volledig gevoerd voor meer comfort en bescherming.

 • Proban Leather Jackets zijn ontworpen voor maximaal comfort en veiligheid. De mouwen en schouders zijn gemaakt van duurzaam leder van A-kwaliteit en bestand tegen blootstelling aan lasspatten.

 • FR Welding Jackets zijn gemaakt van Phoenix FR-materiaal dat kleding 100% vlambestendige bescherming geeft voor de volledige levensduur van het kledingstuk.  ESAB Welding & Cutting Products is een marktleider binnen de las- en snij-industrie. Over het hele assortiment van jarenlang in de praktijk bewezen las- en snijprocessen tot revolutionaire technologieën voor las- en snij-automatisering, bieden de lastoevoegmaterialen, apparatuur en accessoires van ESAB oplossingen aan klanten over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar esab.com.

ESAB is the sole provider of welding equipment for the new Netflix series Metal Shop Masters, premiering globally on Friday, September 10, 2021.

ESAB is enige leverancier van lasapparatuur  voor de Netflix-serie Metal Shop Masters

 

x

x

Loading..