Deze website maakt gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën om u onze services te bieden, de prestaties en functionaliteit van onze services te verbeteren, het gebruik van onze producten en services te analyseren en onze advertentie- en marketinginspanningen te ondersteunen.

Cookiebeleid   Privacyverklaring

ESAB demonstreerde oplossingen door middel van toevoeg­materialen, de beste in de industrie

22/December/2017

ESAB Welding and Cutting Products toonde in live-demonstraties nieuwe, verbeterde en gerenommeerde toevoegmaterialen op de onlangs gehouden vakbeurs Schweissen & Schneiden in Düsseldorf, Duitsland. Op de beurs debuteerden drie nieuwe of verbeterde toevoegmaterialen.

  • PURUS™ 42, een gelegeerde massieve draad van de volgende generatie kan de reinigingstijd na het lassen en ongeplande stilstandtijd vanwege het verwijderen van siliciumeilanden verminderen bij meerlaagse lasbewerkingen en stilstandtijd verminderen of elimineren die gepaard gaat met spatten. Daarnaast heeft PURUS een innovatieve coatingtechnologie die het lasproces stabiliseert, een superieure boogstabiliteit biedt en spatten minimaliseert. Geclassificeerd als een AWS ER70S-6 EN/ISO G3Si1-draad werd PURUS gedemonstreerd in een Marathon Pac™-bulkdraadsysteem als onderdeel van de ESAB-demonstratie robotlassen waarvan ook de Aristo® MIG U5000iw-stroombron deel uitmaakte.
  • OK Flux 10.62 (Advanced Slag Release) voor onderpoeder lassen (SAW). Dit neutraal, geagglomereerd laspoeder met hoge basiciteit werd verbeterd en is nu speciaal geschikt voor narrow gap-lassen, vanwege zijn goede slaklossing, hol lasprofiel en correcte inbranding. Dankzij zijn hoge korrelsterkte kan deze verbeterde flux meerdere keren worden gerecycled en hergebruikt.
  • De OK Band-serie van roestvaste en nikkel strips biedt een flexibele en economische manier om een corrosiewerende, beschermende laag van roestvast staal of hooggelegeerd metaal op zacht of laaggelegeerd staal aan te brengen. ESAB kan een complete, technische oplossing bieden met inbegrip van strips en fluxen, stroombronnen en apparatuur, alsmede proces- en metallurgische knowhow voor stripcladding. ESAB levert band en geschikte flux voor vrijwel alle veeleisende toepassingen, waaronder voor de chemische, petrochemische, nucleaire en pulp- en papierindustrieën en oplasprodukten voor reparatie en onderhoud.

"Naast deze robot- en gemechaniseerde demonstraties hadden bezoekers aan de stand van ESAB de gelegenheid om te lassen met een grote reeks toevoegmaterialen voor handmatige en semiautomatische lasprocessen", zegt Karin Ivarsson, Global Project Manager Filler Metals, ESAB. "Wij moedigen bezoekers aan om persoonlijk te ervaren welk verschil premium toevoegmaterialen van ESAB kunnen maken. ESAB is specifiek bekend voor zijn toevoegmaterialen die zeer aantrekkelijk zijn voor de operator en die een verhoogde lasefficiency hebben."

MMA-elektroden

ESAB's OK-serie van MMA-elektroden biedt een goede inbranding, consistente kwaliteit en een soepele, stabiele boog bij lage spatniveaus. Ze hebben betrouwbare, mechanische eigenschappen in omgevingen met een lage of hoge temperatuur, werklocaties met een hoge vochtigheid en uitdagende, afwijkende projecten. De OK-serie elektroden is geschikt voor lassers op alle ervaringsniveaus, vanwege hun zeer gemakkelijke start-en herstarteigenschappen.

Afgelopen jaar verbeterde ESAB zijn MMA-coatingformule om te voldoen aan de vereisten van AWS H4R voor laag waterstofgehalte en dit voor een volledige familie elektroden; te beginnen bij zijn paradepaardje, de E7018-elektrode, OK 48.00 H4R. H4R-formules verlagen de absorptie van vocht in omstandigheden met een hoog vochtgehalte, maar bieden toch dezelfde mechanische eigenschappen en superieure lasbaarheid en zijn zeer aantrekkelijk voor de lasser.

Massieve draadelektrode

Typische producten voor het lassen van zacht staal omvatten OK AristoRod 12.50, een ER70S-6-draad die is behandeld met ESAB's unieke Advance Surface Characteristics-technologie om een uitmuntende start te verzekeren, een zeer stabiele boog bij hoge lasstromen, extreem lage spatniveaus en verminderde slijtage van de tip. Voor het lassen van roestvast staal konden bezoekers de OK Autrod 308LSi en OK Autrod 316LSi proberen. Beide hebben een laag koolstofgehalte om het risico van intergranulaire corrosie te verminderen. Voor het lassen van aluminium biedt ESAB de OK Autrod 4043 en OK Autrod 5356, de meest gebruikte, aluminiumlegeringen.

Gevulde draad

Coreweld 46 LS is een nieuwe generatie metaalpoeder gevulde draden die is gebaseerd op ESAB's revolutionaire technologie voor gevulde draadoppervlakken. Deze werd ontworpen voor het lassen van dunne platen met een minimale dikte van 1,0 mm en biedt constructeurs een aanzienlijk hogere lassnelheid en kwaliteit dan de massieve MAG-draad. De afwezigheid of zeer lage siliciumniveaus op het lasoppervlak en minimale spatten resulteren in minder reiniging na het lassen. Coreweld 46 LS is een uniek product dat de laskosten voor gemechaniseerde en robotfabricage aanmerkelijk verlaagt.

OK Tubrod 15.14 is zeer aantrekkelijk voor de operator omwille van zijn gemakkelijk regelbare boog, stabielere werking bij zowel lagere als hogere stroomsterktes, minimale spatten en gemakkelijk te verwijderen slakken. OK Tubrod 15.14 is ontworpen voor gebruik met ofwel een Ar/CO2-gasmengsel of met zuivere CO2 en is goedgekeurd door alle grote mariene maatschappijen op kwaliteitsgraad 3.

Coreshield 15 is een gevulde gasloze lasdraad voor alle posities. Coreshield 15 zorgt voor een zachte boog, volledige bescherming door de slak, eenvoudige slakverwijdering en weinig spatten. Het gebruik van DCEN (elektrode negatief) -stroom minimaliseert het risico op doorbranden. Coreshield 15 is uitstekend geschikt voor gebruik op overlapse en hoeklasnaden op gegalvaniseerde en zachte staalsoorten in dunne plaatdiktes en in alle lasposities.

ESAB Welding & Cutting Products is een marktleider binnen de las- en snij-industrie. Over het hele scala van jarenlang in de praktijk bewezen las- en snijprocessen tot revolutionaire nieuwe technologieën voor gemechaniseerd snijden en procesautomatisering bieden toevoegmetaal, apparatuur, machines en accessoires van ESAB oplossingen die klanten over de hele wereld waarderen. 

Bezoekers aan de stand van ESAB op Schweissen & Schneiden kregen de gelegenheid om te lassen met een grote selectie toevoegmaterialen van ESAB.
Bezoekers aan de stand van ESAB op Schweissen & Schneiden kregen de gelegenheid om te lassen met een grote selectie toevoegmaterialen van ESAB.
x
x

x

Loading..