DRAAGBARE HANDYPLASMA PLASMASNIJMACHINES BIEDEN  VERBETERDE GEBRUIKERSINTERFACE EN EENVOUDIGE INSTELLINGEN

22/juni/2021

ESAB Welding & Cutting Products heeft zijn draagbare plasmamachines HandyPlasma 35i en HandyPlasma 45i geïntroduceerd met een geavanceerd LCD-interface die de bediening en instellingen een stuk eenvoudiger maakt. Gebruikers stellen alle aanpassingen met één knop in en bekijken de procesinformatie op een royaal kleurenscherm van 71 mm. De HandyPlasma is geoptimaliseerd voor reparatie en restauratie van auto's, mobiele fabricage, lichte constructie, sanitair en HVAC, metaal/bouw/dakbedekking, onderhoud/reparatie, landbouw- en sierwerkzaamheden.Beide machines wegen 13,5 kg, worden geleverd met een 60A-4,5M Plasmasnijtoorts en gebruiken 220V 50/60 Hz-ingangsspanning of een Generator met minimaal 8 kW vermogen. De HandyPlasma 35i levert een output van 35 A met een inschakelduur van 35%, een aanbevolen snijdikte van 12 mm en maximale doorsteekcapaciteit van 16 mm. De krachtigere HandyPlasma 45i heeft een output van 45 A met een inschakelduur van 35%, een aanbevolen snijdikte van 16 mm en maximale doorsteekcapaciteit van 24 mm.Deze krachtige HandyPlasma-machines snijden door staal, roestvast staal, aluminium of messing als een warm mes door boter", zegt Kris Scherm, Global Manual Plasma Business & Product Director van ESAB. "Ze leveren precieze sneden, maken het gemakkelijk om sjablonen te volgen, veroorzaken bijna geen vervorming en snijden met gemak door geverfde, vuile of roestige materialen.

Eenvoudig te gebruiken      HandyPlasma biedt twee schakelaar besturingsmodi, 2T of 4T. De 2T-modus biedt standaard aan/uit bediening, terwijl 4T de schakelaar op ‘Aan’ vergrendelt voor langere sneden om het traceren van cirkels met de optionele cirkelsnijhulp te vergemakkelijken.Er zijn twee snijmodi, één voor massieve plaat en één voor strekmetaal, zoals roosters en hekken, evenals een lucht-purge-modus om de leidingen schoon te blazen. Gebruikers gebruiken de drukknop om variabelen te selecteren en aan te passen, die duidelijk op het LCD-scherm worden weergegeven. HandyPlasma heeft een automatische, interne regelaar die de luchtstroom naar de plasmatoorts regelt, dus het is niet nodig om zelf de druk aan te passen. Een gemakkelijk toegankelijk en vervangbaar extern luchtfilter helpt bij het verwijderen van overtollig vocht en verontreinigingen die vaak in persluchtleidingen voorkomen. Ook zuivert het automatische systeem de slijtdelen na het snijden, waardoor de levensduur van deze worden verlengd."Werknemers in deze bedrijfstakken vertelden ons dat ze een machine wilden, waarmee ze de klus snel konden klaren", zegt Scherm. "De HandyPlasma-serie biedt een unieke combinatie van eenvoud, snijvermogen en lichtgewicht draagbaarheid."ESAB Welding & Cutting Products is een marktleider binnen de las- en snij-industrie. De lasgerelateerde toevoegmaterialen, apparatuur en accessoires van beproefde processen op las- en snijgebied tot revolutionaire technologieën op het gebied van gemechaniseerd snijden en automatisering bieden oplossingen aan klanten over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.esab.com.- einde -

HandyPlasma

Beschrijving: De ESAB HandyPlasma 35i en 45i hebben een geavanceerde LCD-interface die de installatie en bediening vereenvoudigt en het vermogen om materialen tot wel 24 mm dik te snijden.

x

x

Loading..