Nieuwe CUTMASTER™ 60i plasmasnijder biedt de hoogste vermogen-gewicht-verhouding en een display met hoge zichtbaarheid

5/januari/2018

ESAB® Welding & Cutting Products kondigde aan dat zijn nieuw Cutmaster® 60i-handmatige luchtplasma­snijsysteem nu verkrijgbaar is.

Cutmaster 60i weegt 16,8 kg en levert een nominaal vermogen van 7,6 kW bij 50 procent inschakelduur bij 60 A. Hij biedt een aanbevolen snijdiepte van 16 mm, een maximale doorsnijdikte van 38 mm en biedt in zijn klasse de hoogste snijsnelheid bij elke materiaaldikte.

"Wij hebben de Cutmaster 60i zo ontworpen dat deze de hoogste vermogen-gewicht-verhouding in zijn klasse in de industrie levert", zegt Michelle Chamberlain, Director - Global Manual Plasma Product Development, ESAB. "Gebruikers zal het oversized LED-display met hoge zichtbaarheid onmiddellijk opvallen. Het communiceert meer informatie, duidelijker, in een oogopslag en van een afstand. Het display levert intuïtief en meteen de benodigde feedback voor het optimaliseren van de parameterinstellingen en snijkwaliteit. Het heeft ook het best-in-class vermogen om de boog langer aan te houden. Dat helpt met name bij het snijden in lastige houdingen en voor gebruiksgemak bij het gutsen. In zijn geheel biedt de Cutmaster 60i de beste gebruikerservaring die er is, ongeacht de toepassing."

Het Cutmaster 60i-systeem is voorzien van de nieuwe SL60QD™ 1-toorts™ met een snelkoppelingsfunctie die het mogelijk maakt om de toortshandgreep of het toortslood apart te vervangen tegen lagere kosten dan het geval zou zijn bij een gelijktijdige vervanging, wat noodzakelijk is bij toorts/lood-constructies uit één stuk. Als onderdeel van de op tijd geteste 1Torch-familie met gepatenteerde SureLok®-technologie zijn slijtonderdelen in ruimte mate verkrijgbaar. De exploitatiekosten worden verlaagd door het minimaliseren van het aantal slijtonderdelen dat op voorraad moet worden gehouden, alsmede het minste aantal slijtonderdelen dat moet worden vervangen, waardoor een snelle wisseling tegen lagere kosten mogelijk is.

De gasoptimalisatietechnologie helpt snijresultaten van topkwaliteit de waarborgen door het precies regelen van de luchtdruk, maar stelt gebruikers ook in staat om de gasleverdruk naar hun wens handmatig aan te passen. Wanneer gebruikers de stroomsterkte, bedrijfsmodus, het toortstype instellen en toortslengtes toevoegen om hun snijreikwijdte met nog eens 7,6, 15,2 of 22,9 m te vergroten, gebruikt de machine zijn kleurendisplay voor het aanbieden van aanbevolen gasdrukinstellingen, wat de optimale snijprestaties verzekert (zie set-up tips video).

"Onjuiste gasdruk is een bekende bron van magere snijprestaties en de gasoptimalisatie biedt gebruikers de begeleiding om dit probleem te overwinnen", zegt Chamberlain. Op vergelijkbare wijze laat een indicatielampje voor het einde van de levensduur van onderdelen op het frontpaneel de gebruikers weten, wanneer het tijd is om hulpstoffen te vervangen, zodat ze de productiviteit en de snijkwaliteit kunnen behouden. Het frontpaneel geeft ook andere systeeminformatie, bijvoorbeeld wanneer het niet lukt om de schermkop volledig te sluiten.

"Wij hebben de Cutmaster 60i ontworpen voor gebruikers in de werkplaats en in het veld", zegt Chamberlain. Het lage stroomsterkteverbruik is met name gunstig voor gebruikers in kleine werkplaatsen en garages, omdat deze mogelijk geen grote onderbreker hebben zoals in een fabriek." Typische gebruikers variëren van algemene fabricage tot mobiele fabricage, boerderij/landbouw, constructie, onderhoud en reparatie autocarrosserieën en -chassis, HVAC en trainingsinstellingen.

In plaats van een enkele greep of een rolkooi is de Cutmaster 60i in het trotse bezit van een integraal design met vier grepen, waardoor het gemakkelijker is om de unit in en uit opslagruimten te heffen en deze mee te nemen naar werklocaties. De grepen die uitgebreide valtesten op meerdere impactpunten hebben doorstaan, voegen ook bescherming toe, zorgen voor een slanker profiel voor gemakkelijkere opslag en bieden gebruikers een manier om de werkklem en toorts om de unit te wikkelen, wanneer ze deze verplaatsen. De werkkabel maakt nu gebruik van een standaard 50 mm-aansluiting voor snelle opstelling en verwijdering. Op vergelijkbare wijze kunnen de luchtfilter en de ingangsstroomkabel worden vervangen via gemakkelijke toegang tot het achterpaneel voor het vereenvoudigen en verbeteren van de handelingen vanuit een Total Productive Maintenance (TPM, totaal productief onderhoud) -perspectief.

Naast de Cutmaster 60i omvat de serie de Cutmaster 80, 100 en 120 en hebben ze gezamenlijke eigenschappen. Deze omvatten een buisvormige "rolbeugel" die de voor- en achterzijde van de voeding beschermt voor duurzaamheid, en om het dragen van de unit gemakkelijker te maken. Een triggergrendel voorkomt vermoeidheid van de handen gedurende lang snijden, omdat de operator de trigger kan loslaten, terwijl het systeem blijft snijden. Kleurgecodeerde LED's op het frontpaneel geven de drukstatus en instellingsfouten aan. De Auto Pilot Restart-functie ontsteekt de controleboog meteen opnieuw bij het snijden van uitgezette metalen zoals roosters en hekken met kettingschakelingen. Iedere unit wordt standaard geleverd met de gerenommeerde 1Torch (kabelopties van 6,1 of 15,2 m), maar deze accepteren ook gemechaniseerde en geautomatiseerde toortsen. Primaire stroomopties zijn 50/60 Hz, 400 V, 3-fase CE-unit.

Product-highlights zijn onder meer:

  • De ESAB Cutmaster 80 beschikt over een 80 ampère-uitgang, heeft een zuivere snede van 25 mm en een verbrekingssnede van 38 mm. Deze weegt ook net 19,5 kg.
  • De ESAB Cutmaster 100 beschikt over een 100 ampère-uitgang, heeft een zuivere snede van 35 mm en een verbrekingssnede van 45 mm. Deze weegt 28,1 kg.
  • De ESAB Cutmaster 120 beschikt over een 120 ampère-uitgang, heeft een zuivere snede van 40 mm en een verbrekingssnede van 55 mm. Deze weegt 28,1 kg.
ESAB Welding & Cutting Products is een marktleider binnen de las- en snij-industrie. Over het hele scala van jarenlang in de praktijk bewezen las- en snijprocessen tot revolutionaire nieuwe technologieën voor gemechaniseerd snijden en automatisering bieden de lashulpstoffen, apparatuur, machines en accessoires van ESAB oplossingen die klanten over de hele wereld waarderen.
Cutmaster 60i
De nieuwe Cutmaster 60i biedt de beste vermogen-gewicht-verhouding in zijn klasse in de industrie. Deze heeft een oversized digitale interface die meer informatie biedt en die gebruikers helpt om de snijkwaliteit te opti
x

x

Loading..