Vorige
Volgende

Columbus® III

Een krachtige programmeer- en nestingsoftware die het plaatgebruik verbetert,
de productiviteit verhoogt en de werkstroom structureert.

MEER WETEN

 

ONZE MEEST BAANBREKENDE RELEASE TOT NU TOE.

Columbus 1.7 biedt veel nieuwe functies en updates waardoor het programmeren eenvoudiger en efficiënter wordt, waaronder:

  • Volledig geautomatiseerd nesting in partijvolgorde op meerdere machines - kan handmatig of gepland worden geactiveerd
  • Automatische detectie van onderdelen die gaan kantelen om toortsbotsingen te voorkomen
  • Productiegegevensberekeningen op basis van gereedschapswerktuig- en procestechnologiegegevens
  • Verbeterde bruikbaarheid, ontworpen aan de hand van daadwerkelijke feedback van klanten

 

Columbus Nesting Software

Optimaal plaatgebruik

KENMERKEN EN VOORDELEN VAN COLUMBUS.

Layout designer – De Columbus layout designer beheert naadloos alle functies die nodig zijn voor het genereren van CNC-lay-outs of nesten, met ondersteuning voor oxyfuel-, plasma-, laser- en markeerprocessen. Gegevens worden opgeslagen voor onmiddellijke raadpleging om het structureren van uw werkstroom te verbeteren.

Taakbesturing – Stel eenvoudig uw tabel in voor taken en onderliggende constructies. Taakbeheer slaat gegevens op voor te gebruiken taakonderdelen en stelt die onderdelen ter beschikking aan lay-out-designers voor verdere verwerking. Vervolgens maakt u onderliggende constructies van de opgeslagen onderdelen en voegt u deze toe aan andere taken.

Automatische nesting – Onze volautomatische nestingfunctionaliteit maximaliseert het gebruik van de platen in ware vorm, terwijl voor specifieke projecten met een willekeurig aantal platen of restanten automatische nesten worden gemaakt. Het gebruik van multitoorts-nesten vermindert automatisch het aantal gebruikte toortsen, waar dat van toepassing is. Platen kunnen handmatig of automatisch worden verwisseld.

Schuinsnijden – De schuinsnijfunctie zorgt voor een rechtelijns programmering van oxyfuel-, plasma- en laserschuine koppen. Kies uit een groot aantal voorgedefinieerde of aangepaste schuine profielen of pas uw eigen profielen aan. Geprogrammeerde afschuiningsdelen kunnen worden opgeslagen voor eenvoudig hergebruik in andere projecten.

Plaatbeheer – Definieer en beheer met de plaatmanager rechthoekige en overblijvende platen. Gebruik een veelvoud aan gegevensvelden om voor uitgebreide traceerbaarheid een unieke identificatie van platen, waaronder plaatkopieën, te maken. Niet-geneste plaatgebieden kunnen in een willekeurig aantal overblijvende platen worden verdeeld.

Naadloze IT-integratie – Bouw compleet aanpasbare importen exportrapporten die volledig compatibel zijn met de DataLeap ERP-interface. Integreer automatisch met uw bestaande ERP-, CAD- en voorraadbeheersystemen om overbodige gegevensinvoer te elimineren. U kunt alle productiegegevens met betrekking tot orders, onderdelen, bladen en indelingen naar een CSV-indeling of een Microsoft SQL Server-database uit de Columbus-database importeren en exporteren. Ook kunt u, indien beschikbaar, automatisch een lijst maken van import- en exportonderdelen of orders (ook geometrisch).

Job Wizard – Verhoog met de volledig automatische orderverwerking en nesting-functionaliteit van Job Wizard de productiviteit aanzienlijk om de planning van de werkbelasting op de machine te optimaliseren. Onderdelen worden gesorteerd op materiaal, dikte en gebruikt proces, en vervolgens worden ze automatisch genest op de best beschikbare snijmachine, met slimmer materiaalgebruik als resultaat. Plan taken van tevoren en importeer CSV- of ERPgegevens automatisch uit bestaande systemen, waardoor tijd wordt bespaard en de gegevenskwaliteit wordt gewaarborgd.

 

ZET COLUMBUS AAN HET WERK

Zet de eerste stap met Columbus en vul het onderstaande formulier in. Een ESAB-vertegenwoordiger neemt dan snel contact met u op om de details te bespreken.

* Verplicht veld

x

x

Loading..