Vorige
Volgende

Laserstraallassen (LBW)

Vorige Volgende

Hybride laserlassen biedt fabrikanten de mogelijkheid om grootschalige verbeteringen op het gebied van productiviteit en kwaliteit te bereiken in vergelijking met conventionele lasprocessen. HLAW kan dunne materialen lassen bij lassnelheden 3-5 keer hoger dan MIG/MAG/GMAW en tot tien keer hoger dan TIG - GTAW, waarbij de hitte-toevoer tot 80-90% is gereduceerd. Dit betekent dat dunne plaatmetalen producten niet alleen zeer snel geproduceerd kunnen worden, maar ook met een veel kleinere vervorming, wat de productiekosten reduceert of elimineert.

Hybrio™- Het adaptieve procesbesturingssysteem

Het gepatenteerde adaptieve besturingssysteem met gesloten circuit van ESAB bewaakt de lasnaad in real-time, waarbij het proces wordt aangepast om lasspleten en slechte lassen te voorkomen. Het is tevens in staat om de diepte van de laserpenetratie te meten en dit actief te regelen binnen de gewenste toleranties. Deze geavanceerde volgende-generatie, intelligente besturing verbreedt de lasprestaties met een factor van vijf ten opzichte van hybride laserlassen met conventionele besturingen. Door de omgeving, de lasnaadlocatie en aansluiting te detecteren, kan het systeem het proces in real-time aanpassen om een hoge laskwaliteit te behouden in een breed bereik aan aansluitvoorwaarden. Door deze doorbraak in lasbesturing kan hybride lassen op grote structuren en complexe montages worden toegepast, zonder dat zeer dure voorverwerking, machines en montages per se noodzakelijk zijn.

Alle vastestof-lasers

Alle vastestof-lasersESAB gebruikt moderne vastestof-laserresonatoren uitsluitend bij het hybride lassen. Deze nieuwe lasers beschikken over hoge energie-efficiëntie, consumeren geen lasergassen en zorgen voor een zeer lange levensduur. De golflengte van licht dat door deze lasers wordt geproduceerd, in tegenstelling tot oudere CO2-lasers, vereist geen straalgeleidende spiegels, telescopen en andere optica om de straal tot de werkkop te brengen . Ze gebruiken flexibele glasvezelkabels, die een hoge energiestraal tot 200 meter kunnen leveren, zonder duidelijk verlies aan energie of straalkwaliteit.

Hierdoor kan ESAB een assortiment aan flexibele apparatuur ontwikkelen welke goed past in conventionele productie-omgevingen, zonder gevoelige optica, de bijbehorende mechanisatie en onderhoudskosten. Bovendien kunnen deze lasers hun energie door maximaal zes individuele vezels richten, waardoor een enkele laser een aantal onafhankelijke werkcellen kan voeden.

Het Hybrio™ touchscreen

Touchscreen PC-gebaseerde HMI

PC-gebaseerde HMI, ESAB's hybride lassystemen beschikken allemaal over een geavanceerde 'Human Machine Interface'. Dit PC-gebaseerde besturingssysteem is zeer eenvoudig te bedienen en vereenvoudigt de taak om hybride lasnaden in productie-omgevingen te ontwikkelen en te beheren. Dit systeem beschikt over drie verschillende modi: Operator, Engineer en Developer, afhankelijk van de persoon die zich bij het systeem aanmeldt. Elke modus beschikt over andere gegevens en een andere besturing van het hybrideproces.

De HMI biedt een bekende Windows-gebaseerde interface voor het openen en instellen van het real-time adaptieve besturingssysteem. Het biedt tevens 'expertsysteem' wizards, die monteurs helpen bij de ontwikkeling van nieuwe hybride lastoepassingen. Bovendien beschikt de HMI over een module voor kwaliteitsgarantie (Quality Assurance), die actuele parameters, essentiële variabelen en laskwaliteit resultaten kan verzamelen en rapporteren voor gebruik in de SPC-analyse van de klant en de vereisten voor kwaliteitsrapportage. Deze module kan tevens automatisch lasrapporten en records genereren voor AWS, ISO en de specificaties van de klant zelf.

Breed assortiment aan standaard systemen

Breed assortiment aan standaard systemenESAB biedt nu een assortiment aan standaard, modulaire productiesystemen, waarin de Hybrio™ hybride lasprocessen van straallassers tot naadlassers, buis- en pijplassers worden geïntegreerd. Deze turnkey-systemen zijn zo geconfigureerd dat klanten een gebruiksklare oplossing ontvangen voor integratie in hun bestaande productieschema. ESAB biedt tevens het Hybrio™ procespakket voor integratoren. Dit voorziet systeemintegratoren en machinetool OEM's van een volledig werkende, hybride lasoplossing welke zij kunnen integreren in hun eigen aangepaste of gespecialiseerde productaanbod. Bovendien biedt ESAB een volledig Hybrio™ hybride laser-lasprocespakket bij onze beste Platinum-niveau robot systeemintegratoren, voor gebruik in flexibele automatiseringssystemen, overal waar onze klanten op zoek zijn naar zeer hoge productiviteit en kwaliteit in een lasoplossing.

x

x

Loading..