Vorige
Volgende

Spiraallassen

ESAB biedt lasapparatuur voor offline spiraal lassystemen:

  • Stripverbinding (spoel-tot-spoel-lassen)
  • Hechtlassen (MAG)
  • Intern SAW-lassen
  • Extern SAW-lassen

Online spiraal lassystemen:

  • Intern SAW-lassen
  • Extern SAW-lassen

Offline spiraallassen van leidingen

In een offline walssysteem voedt het walsstation dat is uitgerust met hechtlassen drie aparte offline lasstation, elke met interne en externe SAW-laskoppen.

Stripverbinding

Het station voor stripverbinding bestaat uit een balkdrager met een plasma-snijtoorts, MIG/MAG-hechtlastoorts en een tandem SAW-laskop. Bij deze procedure worden, na het snijden van de randen, de randen samengevoegd voorbereid door de wals. De strips worden vervolgens samengebracht, via hechtlassen gelast en voltooid door tandem SAW-lassen.

Hechtlasstation

Hechtlassen wordt uitgevoerd met het MIG/MAG-proces en met lassnelheden tot 8m/min. De hechtlastoorts is bevestigd op een slede (voor lasnaad volgen) langs een vormarm in het vormstation. Het doel van hechtlassen is slechts om de pijp bij elkaar te houden voorafgaand aan het inwendig en uitwendig SAW-lassen.

Intern lasstation (ID)

Het inwendig-lasstation bestaat uit een lange boom van 16-18 mm met aan het uiteinde een laskop met 3 draden. De hoek van de laskop kan worden aangepast om bij de spiraalhoek van de lasnaad van de leiding te passen. De laskop is bevestigd op een slede met beweging in axiale richting voor het lasnaad volgen.

Voorafgaand aan het lassen wordt de boom in zijn volledige lengte in de buis gebracht. Lassen wordt uitgevoerd, terwijl de leiding uit de ID-boom wordt gerold/geschroefd. Dit is hoofdzakelijk om te vermijden dat de ID-boom met al zijn bekabeling wordt beschadigd door de hete leiding.

Intern en extern spiraalleiding lassen 

Extern lasstation (OD)

Het OD-lasstation is gebouwd op een semi-stationaire Laskolom (CaB) die een laskop met 4 draden vasthoudt. Als de ruimte voor de laskop op het OD-station niet zo beperkt is, worden de draadcontactbuizen bevestigd op een "waaier"-configuratie, waardoor de draadliners tussen de contactmondstukken en draadaanvoermotoren recht kunnen zijn.

Extern lasstation

De gehele waaier-toortsopstelling met draadaanvoermotoren is op een ring gemonteerd, waardoor de laskopunit in de juiste spiraalhoek van de spiraalleiding kan worden gedraaid.

Aardingssysteem

ESAB biedt verschillende typen aardingsystemen voor leidingproductie. Het meest algemeen is een set borstels die op een rek zijn gemonteerd, een aan de voorzijde en een achter de externe laskop. De interne laskop gebruikt hetzelfde type borstels.

Internal welding station and earthing system

ESAB biedt tevens retourstroomsystemen waarbij de borstels zich verplaatsen op een drager naast de leiding.

Intern lasstation en aardingssysteem

De drager met borstels begint eerst in een positie bij de interne laskop. Bij het lassen beweegt de leiding in de richting van de externe laskop en de drager met retourborstels volgt de leiding naar de positie van de externe laskop waar deze stopt. Het voordeel van dit systeem is dat het contactpunt voor de retourstroom niet wijzigt van het ene punt naar het andere punt - het blijft hetzelfde punt maar wijzigt alleen van positie.

Online lassen van leidingen

Het online Wals lassysteem last SAW direct zonder hechting in het vormstation, waardoor de productie t.o.v. de lassnelheid in het walsstation wordt beperkt. In het walsstation wordt een SAW-laskop op dezelfde plaats gemonteerd als de hechtlaskop in een offline station. Meestal worden er 2-3SAW-toortsen gebruikt.

Op het bovenste uiteinde van het walsstation wordt een 2-toorts laskop gemonteerd in dezelfde configuratie als het OD-lasstation voor offline spiraallassen.

Download brochure:

x
x

x

Loading..