Vorige
Volgende

Langsnaad lassen

ESAB biedt volledige oplossingen voor Langsnaad lassen in combinatie met pijpwalssystemen, waaronder hechtlassen, inwendig en uitwendig lassen.

Hechtlasapparatuur (MIG/MAG-lassen in Walsstation)

De hechtlasapparatuur bestaat uit een robuuste lastoorts voor MIG/MAG-lassen, uitgerust met een gasmondstuk voor hoog gebruik gasbescherming. De voeding van de lasdraad wordt gestuurd door een push-pullsysteem, dat is uitgerust met welbekende A6 VEC-motoren van ESAB. De gebruikte stroombronnen zijn twee 1600A-lasbronnen die parallel zijn geschakeld.

Het ID-lasstation beschikt over een 18,5 meter lange interne boom voor verticale bewerking in leidingen met een diameter van 20 inch. Een 4-draadlaskop is aan de punt van de boom bevestigd. De laskop heeft een laser-lasnaadvolgsysteem, dat een dwarsslede met een slag van 60x60 mm activeert. De laskop heeft tevens een steunwiel om de internal-boom tegen de leiding te stabiliseren. Het draadaanvoersysteem is van het type "push-pull", waarbij de motoren zijn gemonteerd op de laskop en aan de achterzijde van de boom.

Het uitwendige lasstation is gebouwd op een semi-stationaire Laskolom (CaB) die een laskop met 5 draden ondersteund. Als de ruimte voor de laskop op het uitwendige-lasstation niet zo beperkt is, worden de draadcontactbuizen bevestigd op een "waaier"-configuratie, waardoor de draadliners tussen de contactmondstukken en draadaanvoermotoren recht kunnen zijn.

Het aardingssysteem voor zowel de interne en externe lasstations zijn van een borstelreksysteem. Elk rek heeft 12 borstels en deze worden tegen de leiding aangehouden aan de hand van een pneumatische Laskolom (CaB). Na elke voltooide las, wordt het rek met borstels opgetild zodat de leiding weggevoerd kan worden van het lasstation.

Uitwendig lasstation

Download brochure:Video's bekijken:

x
x

x

Loading..