Geschiedenis

Het verhaal van ESAB is het verhaal van lassen en alles wat met lassen te maken heeft. Toen onze oprichter Oscar Kjellberg in 1904 de eerste beklede laselektrode ter wereld ontwikkelde, startte hij direct een bedrijf op waarvan het innovatievermogen en de strikt gehanteerde normen bepalend zijn geweest voor de geschiedenis van het lassen.

ESAB wordt al meer dan 100 jaar voortgedreven door de absolute wil om continu nieuwe en betere manieren te vinden om onze klanten te bedienen. Deze insteek heeft van ESAB een wereldleider gemaakt op het gebied van lasproducten en geavanceerde snijsystemen.

In 2012 werd ESAB overgenomen door de Colfax Corporation, een van de wereldwijd meest toonaangevende bedrijven op het gebied van verschillende industriële toepassingen. Net als ESAB is Colfax een bedrijf dat sterk op klanten is gericht en de nadruk legt op constante vernieuwing en verbetering.

Oscar Kjellberg

Biografie van de oprichter

De fundamenten van ESAB zijn meer dan een eeuw geleden gelegd door een creatieve ingenieur die op zoek was naar een praktische oplossing voor een algemeen probleem.

Tijdlijn

ESAB kan trots zijn op meer dan een eeuw aan technologische innovaties. Bekijk onze tijdlijn.

De geschiedenis van morgen vandaag

De geschiedenis van morgen vandaag

Vanaf de eerste unieke uitvindingen van onze oprichter tot onze wereldwijde groei, zijn wij trots op wat wij in ruim een eeuw bereikt hebben.

x

x

Loading..