Het nieuwe Rebel™-lasapparaat biedt het meeste vermogen en de beste mobiliteit in een enkelfasige-machine

17/maart/2017

De Rebel EMP 215ic MIG/TIG/Stick-lasapparaat biedt vermogen en flexibiliteit op locatie en een aantal van de meest innovatieve, moderne lastechnologieën. 

De Rebel EMP 215ic is geschikt voor een primaire spanning van 120 V - 230 V. Het CC/CV-lassysteem biedt uitstekende boogprestaties voor meerdere processen, flexibiliteit op locatie, is licht in gewicht en heeft een baanbrekende bediening dankzij een groot LCD-/TFT-scherm.

De Rebel biedt de unieke sMIG ("smart MIG") -functie van ESAB, waardoor gebruikers kunnen beginnen met MIG-lassen - met een extreem stabiele boog - door eenvoudigweg de metaaldikte en draaddiameter in te stellen. Voor het eerst is het daarbij niet nodig om informatie voor de beschermgas in te voeren. De machine is zeer geschikt voor het lassen van gevulde draad tot 1.2mm. Dit is vooral ideaal voor gebruik door kleine werkplaatsen, bouwplaatsen en scheepswerven. De draagbare Rebel is zeer geschikt voor lassen van kettinglassen. 

"De Rebel-lasapparaten zijn aantrekkelijk voor gebruikers, omdat het de meest krachtige, draagbare éenfase-lasmachine op de markt is", aldus Martin Freibergs, Business Product Manager - Arc Equipment, ESAB. "Dankzij de Rebel zijn lassers productiever en worden resultaten verbeterd door de best mogelijke boogprestaties". 

Smartphone-functionaliteit

De Rebel EMP 215ic beschikt over een unieke besturing, die conventionele aanpassing van lasparameters combineert met de functionaliteit van een smartphone (het 110 mm-display gebruikt dezelfde dunne film transistor (TFT) LCD-technologie die gebruikt wordt in smartphones). Geen ander lasapparaat combineert dit niveau aan eenvoud, prestaties en controle. De TFT-gebruikersinterface kan worden ingesteld in 21 talen (de talen van heel Europa) en biedt belangrijke informatie naast lasparameters, zoals onderdeelnummers voor gemakkelijk opnieuw bestellen.

Voor eenvoudige vervanging van de lastoorts beschikken beide machines over de Euro-connector van ESAB, waarmee de lasser snel over kan stappen naar een andere toorts voor extra vermogen en stroomoverdracht, zoals voor aluminium of lassen met gevulde lasdraad. Beide machines worden standaard geleverd met een MXL 200-toorts. 

De Rebel EMP 215ic biedt een industriële kwaliteitsboog voor MIG-lassen, lassen met gevulde lasdraden, Lift TIG- en uitstekende prestaties met MMA-elektrodes tot 4 mm.
"De unieke multi-proces boogprestatie van de Rebel EMP 215ic maakt de aanschaf van aparte lasapparatuur overbodig voor MIG-lassen en MMA-/TIG-lassen, waardoor het de beste prijs-kwaliteitsverhouding op de markt biedt", zegt Freibergs.

Indien aangesloten op 230 V primaire spanning, biedt de REBEL een MIG-vermogen van 20 tot 220 ampère, een MMA-vermogen van 30 tot 160 ampère en een TIG-vermogen van 5 tot 240 ampère. Indien aangesloten op 120V primaire spanning, biedt de eenheid een MIG-vermogen van 15 tot 130 ampère, een MMA-vermogen van 5 tot 110 ampère en een TIG-vermogen van 5 tot 140 ampère.

In de Rebel-units passen draadspoelen van 100 en 200 mm en draaddiameters van 0,6 tot 1,2mm. De Rebel weegt 18 kg, de afmetingen zijn 584 x 229 en 406 mm en beschikt over een stevige kooiconstructie met vijf handgrepen en een unibody-constructie, die de voor-, achter- en bovenpanelen integreert voor uitstekende duurzaamheid en bescherming van de interne componenten.

De REBEL wordt lasklaar geleverd voor alle lasprocessen. ESAB levert een professionele MIG-toorts, een MMA-elektrodehouder, aandrijfrollen, reserve contacttips, alle vereiste slangen en kabels en een spoel met de innovatieve, blanke lasdraad AristoRod 12.50.

ESAB Welding & Cutting Products is marktleider binnen de las- en snij-industrie. De lasgerelateerde toevoegmaterialen, apparatuur en accessoires van de bekende processen op las- en snijgebied, tot revolutionaire nieuwe technologieën op het gebied van gemechaniseerd snijden en automatisering, en bieden de beste oplossingen aan klanten over de hele wereld.  


De Rebel EMP 215ic van ESAB biedt innovatieve technologie, zoals sMIG (Le système Rebel EMP 215ic d'ESAB dispose d'une technologie innovante, avec la fonction sMIG (le procédé MIG intelligent), un arc multi-procédés capable de rivaliser avec les onduleurs industriels et un affichage LCD/TFT de pointe.

x
x

x

Loading..