Deze website maakt gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën om u onze services te bieden, de prestaties en functionaliteit van onze services te verbeteren, het gebruik van onze producten en services te analyseren en onze advertentie- en marketinginspanningen te ondersteunen.

Cookiebeleid   Privacyverklaring

Nieuwe ESAB PURUS™ 42 massieve draad vermindert nabewerkingen, levert resultaten die gebruikers in geld kunnen omzetten

27/November/2017

ESAB Welding and Cutting Products heeft de PURUS™ 42 geïntroduceerd, een volgende generatie massieve draad die speciaal werd ontwikkeld om te voorkomen dat u na het lassen spatten en siliciumeilanden moet schoonmaken. Geclassificeerd als een AWS ER70S-6 EN/ISO G3Si1-draad en verkrijgbaar in diameters van 0,8 tot 1,6 mm.

"Wij hebben de metallurgie van de PURUS-draad verbeterd teneinde de vorming van siliciumeilanden te verminderen, ze zelflossend of gemakkelijk verwijderbaar te maken", zegt Mikael Mimer, Global Product Line Manager Solid Wires, ESAB. "PURUS-draad kan de nabehandelingstijd en onverwachte stilstand als gevolg van siliciumafzettingen in meerlaagse lasprocessen elimineren en kan verf- en lakgerelateerde kwaliteitsproblemen reduceren of uitschakelen.

PURUS is in twee versies verkrijgbaar: als niet verkoperde draad met dezelfde superieure, geavanceerde oppervlakkarakteristieken als wordt gebruikt bij ESAB's populaire AristoRod-draden of met een state-of-the-art kopercoating. Beide versies leveren een stabiel proces met superieure boogstabiliteit en minimaal spatten. Ongeacht het type coating, merkt Mimer op dat PURUS resultaten biedt die gebruikers in geld kunnen omzetten, met name in semiautomatische en robottoepassingen met een hoge productievolumes. Bij een fabrikant van bouwmachines verminderde PURUS het aantal boogcontactfouten met 66 procent in meerlaagse lastoepassingen.

"Voorheen werd de boog dikwijls onderbroken of ontstak slecht omwille van de vele siliciumeilanden", zegt hij. "Als dit gebeurde moest de fabrikant het gerobotiseerde lasstation gemiddeld drie minuten stopzetten om de siliciumeilanden te verwijderen. Met een uurtarief van € 70,-/uur voor het station, kostte iedere stop € 3,50."

PURUS voldoet aan alle technische vereisten voor een S-6-draad. Gebruikers kunnen draden verwisselen zonder herkwalificatie. PURUS heeft heel strikte tolerantiegrenzen voor de drie primaire legeringselementen voor een zachte staaldraad: Koolstof, mangaan en silicium. In aanvulling daarop stelt ESAB nauwe grenzen op een totaal van 17 grondstoffen. PURUS zorgt voor een goede bevochtiging, zodat het lasbad mooi aanvloeit aan het basismetaal. PURUS creëert een beter lasprofiel en mooier oppervlak, reduceert of elimineert de noodzaak om te slijpen of om een TIG-laag aan te brengen teneinde spanningsconcentratie te vermijden.

ESAB Welding & Cutting Products is een marktleider binnen de las- en snij-industrie. Over het hele scala van jarenlang in de praktijk bewezen las- en snijprocessen tot revolutionaire nieuwe technologieën voor gemechaniseerd snijden en procesautomatisering bieden toevoegmetaal, apparatuur, machines en accessoires van ESAB oplossingen die klanten over de hele wereld waarderen.  

Marathon Pac Purus Jumbo PlusSpool
ESAB formuleerde PURUS 42-massief draad speciaal voor het verminderen van het reinigen van spatten en siliciumeilanden na het lassen, waardoor nabewerken wordt geminimaliseerd en de totale laskosten worden verlaagd.
x
x

x

Loading..