This site uses cookies and other tracking technologies to provide you with our services, enhance the performance and functionality of our services, analyze the use of our products and services, and assist with our advertising and marketing efforts.

Cookie Policy   Privacy Notice

De nieuwe ESAB Sentinel A50 lashelm biedt geavanceerde functies voor extra comfort en productiviteit voor de gebruiker

10/maart/2017

ESAB, wereldleider in las- en snijtechnologieën, introduceert de hoogwaardige Sentinel™ A50 automatische lashelm als aanvulling op zijn assortiment aan lashelmen. Het spectaculaire nieuwe en ergonomische ontwerp van de helm maakt maximale instelmogelijkheden mogelijk, om de productiviteit, functionaliteit en bruikbaarheid te verhogen. De hightech functies van de Sentinel A50 omvatten o.a. een volledig verstelbare 5-straps hoofdbedekking, een zichtgebied van 100 x 60 mm, een aan de buitenzijde makkelijk te bereiken slijpknop, en een bedieningspaneel met kleuren-touchscreen. Aan de voorzijde is de helm voorzien van een fraai gebogen spatscherm. Dit scherm is verkrijgbaar in verschillende kleurenopties en binnen 10 seconden te vervangen.

"De technologie die wij tegenwoordig elke dag gebruiken op onze smartphones, hebben wij in ons ontwerp ook toegepast, aldus Guy Shelverton, Global Product Manager, ESAB. "Dankzij deze toegepaste technologie is het instellen zeer eenvoudig en kan men meer tijd besteden aan productie."

Het hoge comfort van de volledig verstelbare 5-straps hoofdbedekking van de Sentinel A50 Halo™ valt onmiddellijk op. Het ergonomische ontwerp biedt verbeterde gewichtsverdeling dankzij de vele contactpunten. Een centraal draaipunt maakt maximale hoofdspeling mogelijk als de helm omhooggeklapt is. Dankzij deze instelmogelijkheden zijn maar liefst 500.000 verschillende combinaties mogelijk. Dat is vijf keer meer dan de mogelijkheden van standaard helmen.

Bovendien beschikt de Sentinel A50 over een geavanceerde, optische ADF-lens met een zichtgebied van 100 x 60 mm voor een breder zichtveld en beter ruimtelijk inzicht. Met zijn 1/1/1/2 optische classificatie kunnen lassers er zeker van zijn dat de Sentinel A50 een scherp, helder en consistent zicht biedt op het lasbad.

Dankzij kleurherkennings technologie verkrijgen de gebruikers een beter zicht op het lasbad en omgeving, waardoor het voor de lasser eenvoudiger is om zijn las te positioneren

Hoge functionaliteit

Voor slijpen kan er aan de buitenzijde van de helm, snel een slijpmodus worden geactiveerd. De gebruiker hoeft de helm dus niet af te doen als ze overschakelen van lassen naar slijpen. De slijpmodus kan eenvoudig geactiveerd en gedeactiveerd worden door de knop twee seconden in te drukken. Dankzij deze externe slijpknop kunnen gebruikers de stilstandtijd minimaliseren door snel te schakelen tussen verschillende toepassingen, zonder dat zij een interne schakelaar op het besturingspaneel hoeven te bedienen.

De Sentinel A50 beschikt over een aan de voorzijde aan te brengen convex-afdeklens, die niet alleen het opbouwen van lasspetters voorkomt, maar ook eenvoudig verwijderd en vervangen kan worden. De afdeklens, als hoofdonderdeel van de lashelm, heeft het tijdens het lassen het zwaarst te verduren; continue lasspetters, vonken en hitte veroorzaken slijtage aan de lens en voorkomen een goed zicht. De bolvormige, snel te ontgrendelen afdeklens wordt met een druk op de knop verwijderd. Vervanging kan binnen 10 seconden, waardoor de stilstand ook hier verder wordt beperkt.

Dankzij de vorm van de afdeklens zijn er geen hoeken en openingen waar lasspetters zich verzamelen of binnendringen. Dit is zeker bij lassen boven het hoofd een groot voordeel. Voor extra duurzaamheid is er een anti-krascoating aangebracht op de afdeklens, die een hogere weerstand tegen krassen biedt.

Het uitgebreide touchscreen met achtergrondverlichting van de Sentinel A50 zal gewaardeert worden door de lassers. Het is gemakkelijk te gebruiken in een omgeving met weinig licht. De interface van de helm is duidelijk, intuïtief en toegankelijk met slechts een knop. Dankzij de eenvoudige interface kunnen gebruikers de helm oppakken, het scherm inschakelen en alles activeren zonder dat zij een gebruikershandleiding hoeven te raadplegen.

De digitale lenstechnologie biedt de lasser tevens volledige controle over de tint (shade 5 t/m 13) en de gevoeligheid. De interface bevat acht geheugeninstellingen, waarmee de lasser eenvoudig kan schakelen tussen toepassingen of processen.

ESAB Welding & Cutting Products is marktleider binnen de las- en snij-industrie. De lasgerelateerde toevoegmaterialen, apparatuur en accessoires van de bekende processen op las- en snijgebied, tot revolutionaire nieuwe technologieën op het gebied van gemechaniseerd snijden en automatisering, bieden de beste oplossingen aan klanten over de hele wereld. With its Halo headgear, the Sentinel A50 fits and feels like no other helmet.

Dankzij de Halo-hoofdbedekking past en draagt de Sentinel A50 als geen andere helm. Functies die de productiviteit verbeteren omvatten o.a. een extern geactiveerde slijpknop, een LCD-touchscreen met achtergrondverlichting waarmee gebruikers in alle lichtomstandigheden kunnen werken en de mogelijkheid om de spatglazen binnen 10 seconden te vervangen.

x
x

x

Loading..