Deze website maakt gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën om u onze services te bieden, de prestaties en functionaliteit van onze services te verbeteren, het gebruik van onze producten en services te analyseren en onze advertentie- en marketinginspanningen te ondersteunen.

Cookiebeleid   Privacyverklaring

ESAB’s state-of-the-art geautomatiseerde lastechnologieën

28/November/2017

ESAB Welding & Cutting liet in live en statische demonstaties en vertoningen innovatieve apparatuur voor geautomatiseerd lassen zien op de Schweissen & Schneiden, die plaatsvond in Düsseldorf, Duitsland. Tijdens vertoningen waren technisch specialisten aanwezig die de vragen van bezoekers over ESAB's ICE™ SAW-technologie, stripcladding, portaal-systemen, tractoren en Friction Stir-lassen beantwoordden.

Gemechaniseerd lassen

De door ESAB gepatenteerde ICE™ (Integrated Cold Electrode) -technologie brengt een koude laselektrode in TWIN onderpoeder lassen (Submerged Arc Welding, SAW), waarmee de neersmeltsnelheid tot 50% toeneemt ten opzichte van de standaard TWIN SAW. De live-demonstratie op de Schweissen & Schneiden omvatte ESAB's Gantrac 300 portal-systeem, de Aristo® 1000 AC/DC stroombron en BlockPacs van OK 10.62 flux. Een andere geautomatiseerde lasdemonstratie ging over ESAB's OK Band-serie van 60 mm-roestvaststalen strip en stripbekledingssysteem. Stripcladding biedt een flexibele en rendabele manier om een corrosiebestendige, beschermlaag van nikkel, roestvast staal of hooggelegeerd metaal op zacht of laaggelegeerd staal te cladden.

ESAB's flexibele, modulaire portaal-systeem biedt een volledig geïntegreerde oplossing voor lasprocessen, gemanipuleerde bewegingen en de besturing van derde-as-producten zoals railbanken en positioneersystemen van ESAB. Het modulaire ontwerpconcept van ESAB faciliteert volledig maatwerk met gebruikmaking van standaardcomponenten. Een grote selectie componenten is verkrijgbaar voor een maatwerkoplossing en gebruikers kunnen kiezen uit talloze laskoppen van SAW, GMAW en GTAW.

Tractors en laskoppen

Voor het automatiseren van GMAW-lassen biedt ESAB een volledig assortiment tractoren aan voor het gebruik van standaard lastoortsen, zoals de batterij-aangedreven compacte Miggytrac en de robuuste Railtrac, gemaakt van aluminium en roestvast staal om zware omstandigheden te weerstaan. Railtrac gebruikt 42 V AC-stroom van de voedingsbron of een batterij-aangedreven met standaard Makita® 18 V-systeem. Zowel voor horizontale als verticale toepassingen te gebruiken en te programmeren voor pendeltoepassingen. Beide systemen kunnen zonder grote modificaties worden aangesloten op de meeste ESAB-draadaanvoersystemen en -toortsen.

Voor gemechaniseerd enkel- of dubbeldraads-SAW en GMAW van lange naden in horizontale positie biedt ESAB de A2 Multitrac met PEK-procescontroller. Het ingebouwde draadaanvoersysteem voorziet in een gelijkmatige en stabiele draadaanvoersnelheid en de vierwielaandrijving carriage zorgt voor een nauwkeurige rijsnelheid. Met het digitale besturingspaneel kan de gebruiker de lasinstellingen nauwkeurig vooraf bepalen.

Welding & Cutting is een erkende marktleider in het segment van las- en snijmachines. Over het hele scala van jarenlang in de praktijk bewezen las- en snijprocessen tot revolutionaire nieuwe technologieën voor gemechaniseerd snijden en procesautomatisering bieden de toevoegmetalen, apparatuur, machines en accessoires van ESAB oplossingen die klanten over de hele wereld waarderen.

x
x

x

Loading..