Deze website maakt gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën om u onze services te bieden, de prestaties en functionaliteit van onze services te verbeteren, het gebruik van onze producten en services te analyseren en onze advertentie- en marketinginspanningen te ondersteunen.

Cookiebeleid   Privacyverklaring

ESAB wint Industrie Lyon award voor WeldCloud™ online datamanagementsoftware

15/mei/2017

ESAB France SA kondigt met trots aan de Innovation Award in de categorie 'Digital Tools' te hebben gewonnen op de vakbeurs Industrie Lyon 2017, die van 4 tot 7 april in Lyon plaatsvond. Het online datamanagementsysteem van ESAB WeldCloud™ behaalde tussen van de 160 gedemonstreerde innovaties de eerste positie voor het aanbieden van digitale oplossingen die las- en gerelateerde fabricageprocessen kunnen optimaliseren. De vakbeurs Industrie Lyon vindt elke twee jaar plaats met 21.000 bezoekers en 900 standhouders, waaronder ESAB. Op de beurs is een wereldwijd aanbod te zien van productiemachines en -services. Industrie Lyon stelt al 15 jaar de Innovation Award voor.

"ESAB is enorm dankbaar voor deze prestigieuze prijs omdat het een erkenning is voor onze inzet voor IIoT-innovatie," zegt Antony Fernandes, Technical & Marketing Manager. "Deze innovatie werd gedreven door onze behoefte klanten te helpen met het automatiseren van activiteiten rond lasprocessen voor steeds betere productiviteit, kwaliteit en machine-efficiëntie."

WeldCloud bevat een communicatiemodule die verbonden is met lasstroombronnen die lasparameters en machinegegevens naar een server of een pc sturen. Met behulp van om het even welk apparaat met een webbrowser biedt WeldCloud gebruikers een schat aan analytische tools en aanpasbare dashboards. Met WeldCloud kunnen klanten:

  • De traceerbaarheid verhogen van enkelvoudig lassen tot het afgewerkte product omdat de kern van het systeem een uitgebreide database is met cruciale informatie over elke lasnaad.
  • Lasschema's ontwikkelen op een bepaalde machine, ze naar de cloud en vervolgens naar andere lassystemen doorsturen.
  • Op afstand lasparameters beheren, begrenzingen en alarmen instellen voor afwijkingen.
  • Productiviteitsrapporten monitoren, erop inspelen en over verschillende processen en locaties.
  • De responsiviteit van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden verhogen door onmiddellijke ontvangst van meldingen van op WeldCloud aangesloten machines in het machinepark, waardoor in het algemeen de machine-uitvaltijd effectief verlaagt.
  • Met teams over meerdere dataverzamelingssites gegevens delen en analyseren met behulp van elke computer, tablet of smartphone die verbonden is met hetzelfde netwerk als de lassystemen en database.

Vier redenen voor winnen van de prijs

Antony Fernandes en Florent Dourlens stelden, samen met nog 160 andere deelnemers hun project voor aan een commissie van 22 personen waaronder technische journalisten en vertegenwoordigers van de wetenschappelijke industriële gemeenschap. De commissie bracht het aantal voorstellen terug tot 16 innovaties in vier categorieën: Digitale Tools, Duurzaamheid, Industriële prestaties en Nieuwe technologieën. In de categorie Digitale Tools won ESAB van mede-genomineerden Siemens, Schunk en Pro Dis (bekijk de video met Antony Fernandes). Meer dan 900 mensen waren aanwezig bij de prijsuitreiking.

"In de wereld van het lassen zijn er veel waardevolle oplossingen met Industry 4.0-mogelijkheden, maar WeldCloud biedt naar onze mening verschillende belangrijke klantgerichte voordelen waardoor het zich onderscheidt van andere systemen," zegt Roul Kierkels, Global Product Manager DDA & WeldCloud™ van ESAB.

Ten eerste, legt hij uit, bevinden de WeldCloud-gegevens zich in één uitgebreide database binnen de firewall van de gebruiker en niet in een eigen of door een provider-gecontroleerde cloud. Gebruikers hebben meer gemoedsrust omdat ze hun eigen gegevens kunnen controleren. Ten tweede biedt WeldCloud een open-architectuur ontwerp voor communicatie en analyses. Ondernemingen kunnen het als zelfstandige software gebruiken of integreren met andere bedrijfsinformatiesystemen zoals bv. Power BI, SAP®, QlikView® en Tableau®. Ten derde, meet WeldCloud met een frequentie van 1Hz voor real-time rapportering en biedt een onmiddellijk en beter inzicht op de lasgegevens.

Tenslotte biedt WeldCloud voordelen aan verschillende belanghebbenden: operations managers, quality managers, ingenieurs, lassers, onderhoudspersoneel, opleidingsverantwoordelijken en dus niet alleen voor hoger opgeleid personeel.

"WeldCloud maakt het mogelijk beslissingen te nemen op basis van data. Elke medewerker kan de echte productiviteits- en kwaliteitsparameters beïnvloeden," zegt Kierkels. "Gebruikers op verschillende niveaus beoordeelden de WeldCloud interface als zeer intuïtief omdat het werkt zoals apps op een smartphone of tablet."

ESAB Welding & Cutting Products is een marktleider binnen de las- en snij-industrie. ESAB biedt oplossingen aan klanten over de hele wereld: van toevoegmaterialen, apparatuur en accessoires van beproefde processen op las- en snijgebied tot revolutionaire technologieën op het gebied van gemechaniseerd snijden en automatisering.


Award Ceremony - ESAB wins Industrie Lyon award for WeldCloud™

Meer dan 900 mensen woonden de uitreikingsceremonie bij van Industrie Lyon Innovation Award waar ESAB France SA bekroond werd voor haar WeldCloud online datamanagementsystemen in de categorie "Digital Tools".

ESAB wins Industrie Lyon award for WeldCloud

Uitreiking van de ESAB Industrie Lyon 2017 Innovation Award aan (vanaf de tweede persoon links) Florent Dourlens, Analyst Programmer, Nadine Masurier, European Marcom Assistant en Antony Fernandes, Technical & Marketing Manager. De persoon die de award overhandigt (links) is Vincent Ferreiro, Global Business Manager, AddUp.

x
x

x

Loading..