This site uses cookies and other tracking technologies to provide you with our services, enhance the performance and functionality of our services, analyze the use of our products and services, and assist with our advertising and marketing efforts.

Cookie Policy   Privacy Notice

ESAB presenteert state-of-the-art las- en snijtechnologie op Schweissen & Schneiden 2017

9/mei/2017

ESAB Welding & Cutting zal op stand 10F04 in hal 10 van Schweissen & Schneiden live-demonstraties en presentaties van zijn manuele en geautomatiseerde las- en snijtechnieken presenteren. Deze beurs vindt plaats van 25 - 29 september 2017 in Düsseldorf, Duitsland. Als onderdeel van de aanzienlijke deelname van ESAB aan dit evenement wordt bezoekers de gelegenheid geboden om persoonlijk gebruik te maken van de manuele las- en snijproducten en de persoonlijke beschermingsuitrusting. Technische experts zullen geautomatiseerde en Industry4.0 toepassingen demonstreren en eventuele vragen van bezoekers beantwoorden. Een groot aantal nieuwe producten en toepassingen zal op de beurs zijn Europese en mondiale première beleven.

Baanbrekende producten in lassen, snijden en persoonlijke bescherming

Na de lancering in het afgelopen jaar hebben de Rebel™ multi-proces lasmachines in korte tijd een reputatie verworven als de meest innovatieve machines in hun categorie. De Rebel sMIG-functie (smart MIG) stelt gebruikers in staat om met een extreem stabiele boog en minimale lasspatten te starten met lassen door enkel de materiaaldikte en draaddiameter in te stellen. Bezoekers van de stand moeten het sMIG-proces 'hands-on' ervaren om te kunnen waarderen hoe goed deze technologie functioneert. sMIG stelt relatief onervaren lassers in staat om goede resultaten te bereiken en stelt ervaren lassers in staat om de insteltijden te verkorten en hun klussen sneller te klaren.

Voor degenen met interesse in MMA- en TIG-lasprocessen in draagbare on-site toepassingen kunnen bij ESAB terecht voor 'hands-on' demonstraties van de Renegade™-inverters die een extreem vermogen met een compact formaat combineren. Zij wegen 15 kg met een afmetingen van 320 x 200 x 460 mm en produceren een maximaal vermogen van 300 amps bij 40% inschakelduur. Als inverter van de nieuwste generatie zorgt de Renegade met zijn 'state-of-the-art' lasregeling voor een stabielere boog, minder lasspatten en verbeterde start- en stop eigenschappen. Bovendien heeft men de mogelijkheid om MMA-prestaties voor cellulose- en laagwaterstofelektroden te optimaliseren.

Met een gewicht van 16,8 kg en een nominaal uitgangsvermogen van 7,6 kW bij 50% inschakelduur en 60A levert de manuele ESAB Cutmaster 60i plasmasnijder extreme snijprestaties zowel in de werkplaats als on-site. Hij biedt een gegarandeerde kwaliteits-snede van 16 mm, een maximale doorsnijdikte van 38 mm en biedt de hoogste snijsnelheid / materiaaldikte ratio in zijn klasse. Tot de unieke functies behoren een extra groot, zeer overzichtelijk led-scherm, een gasoptimalisatietechnologie die een 'premium' snijkwaliteit garandeert door exacte luchtdrukregeling met de mogelijkheid om een langere boog in stand te houden, behoort hij tot de beste in zijn klasse wat vooral van pas komt bij het snijden in lastige posities en bij het gutsen. Het Cutmaster 60i-systeem is voorzien van de nieuwe SL60QD™ 1-toorts® met een snelkoppelingsfunctie die het mogelijk maakt om de toortshandgreep en de toortskabel apart te vervangen tegen lagere kosten dan het geval zou zijn bij een complete vervanging.

Nadat eerder dit jaar de Sentinel™ A50 lashelm werd geïntroduceerd, zal ESAB nu de Sentinel A50 Air met PAPR-unit (Powered Air Purifying Respirator) lanceren. De Sentinel is een van de meest populaire, zoniet de meest populaire lashelmen op de markt dankzij zijn opvallende visuele design, zijn innovatieve kleuren-touchscreenbediening en het verstelbare 5-punts Halo™-hoofdband. Het ergonomische, low-profile ontwerp biedt een verbeterde gewichtsverdeling met vijf contactpunten en een centraal draaipunt dat de maximale hoofdspeling mogelijk maakt, terwijl de helm zich in de bovenste positie bevindt.

Data en productiviteit

Als blijk van zijn commitment aan Industry4.0 en vanuit de noodzaak om klanten te helpen bij het automatiseren van een scala van activiteiten rondom het lasproces zal ESAB zijn bekroonde WeldCloud™ online datamanagementsysteem in manuele, semi-automatische en robotic lastoepassingen demonstreren. Met behulp van een tablet of een touchscreen-scherm laten ESAB-experts zien hoe WeldCloud's krachtige applicaties en analytische hulpmiddelen voor real-time rapportage u meer inzicht geven in het lassen en lasproces.

Weldcloud™ Cut is een internetapplicatie voor gemechaniseerd snijden die de Columbus™ CAD/CAM-nestingdata en DataLeap™-productiegegevens kan combineren. Omdat ESAB gebruik maakt van een open architectuur, kunnen met WeldCloud Cut en WeldCloud alle productiegegevens over de verschillende afdelingen van een bedrijf onderling gekoppeld worden. Er worden operationele data, machinedata en kwaliteitsmanagementdata verzameld. Dit levert een volledige transparantie van productieprocessen, orderverwerking, procestijden en nog veel meer op. Gebruikers kunnen meteen zien waar optimalisaties mogelijk zijn.

Demonstraties van industriële lastechnieken

Met het oog op hogere productiviteit en betere kwaliteit voor het lassen van aluminium bij pulserend MIG/MAG-lassen zal ESAB eveneens zijn gemoderniseerde Aristo MIG 4004i Pulse-stroombron, de nieuwe verbeterde Aristo Feed 3004 draadaanvoerunit en het nieuwe MA25 Pulse Paneel voor aluminium demonstreren. De hoogst intuïtieve MA25 Pulse wordt geleverd met 30 voorgeprogrammeerde synergetische lijnen voor aluminiumlassen en maakt gebruik van pictogrammen, drukknoppen en digitaal scherm om het gebruik te vereenvoudigen en taalbarrières te elimineren.

ESAB zal eveneens PURUS™ demonstreren, de nieuwste generatie lasdraad voor het lassen van koolstofstaal die speciaal ontwikkeld werd om de nabehandeling van lasspatten en silicaten eilanden te verminderen. Door heel eenvoudig over te stappen op de PURUS premium MIG-draad kunt u de nabehandelingen en stilstand als gevolg van silicaten eilanden in meerlaagse lassen reduceren en kunnen de verf en lak gerelateerde kwaliteitsproblemen verminderd of geëlimineerd worden.

PURUS wordt gedemonstreerd in een Marathon Pac™ bulkdraadsysteem als onderdeel van de ESAB-demonstratie voor robotlassen waarvan ook de Aristo MIG U5000iw-stroombron deel van zal uitmaken. Het systeem biedt klanten de flexibiliteit om alle beschikbare MIG/MAG-processen te gebruiken, waaronder pulserend MIG-lassen.

Verdere presentaties van geautomatiseerde lasprocessen omvatten live-demonstraties van Submerged Arc Welding (SAW) met ESAB's gepatenteerde ICE™-technologie (Integrated Cold Electrode), waarmee een koude elektrode wordt geïntroduceerd in een tweedraads proces. Deze live-demonstratie omvat ESAB's Gantrac 300 column en boom systeem, de Aristo 1000 AC/DC stroombron en BlockPacs van OK 10.62 flux. Met ICE kunnen gebruikers de neersmeltsnelheid met wel 50% verhogen in vergelijking met tweedraads SAW. Een andere live demonstratie bevat de ESAB's OK Band-serie van 30 mm roestvrijstalen strip- en strip cladding systeem, die u de mogelijkheid biedt om op een flexibele en economische manier een corrosiebestendige beschermlaag van roestvrij staal op koolstof of laag gelegeerd staal aan te brengen.

Gemechaniseerd snijden

ESAB zal meerdere nieuwe technologieën en producten voor geautomatiseerd plasmaboogsnijden presenteren op zijn Suprarex™ HDX, een krachtige en extreem duurzame portaalsnijmachine met een indrukwekkende positioneersnelheid. ESAB zal zijn exclusieve Direct Multi Axis Motion facetsnijsysteem (DMX) lanceren, een nieuwe manier voor de aansturing van de facettoorts die de complexiteit verlaagt en de prestaties verhoogt. De nieuwe DMX Beveller biedt een hoge betrouwbaarheid en een maximale productiviteit door een eenvoudig design met minder bewegende delen. Advanced Collision Sensing zorgt voor een automatische reset na toortscrashes en vereist geen uitlijningscontrole. De DMX Beveller is eenvoudig in het gebruik dankzij ESAB's Smart Bevel Technologie, die hier ook haar wereldpremière beleeft. Smart Bevel haalt de onzekerheden uit het plasmafacetsnijden, vereenvoudigt de programmering ervan en zorgt voor consistente en nauwkeurige resultaten bij het facetsnijden.

Voor het plasmaboog facet snijden in de ESAB's live-demonstraties wordt het vermogen geleverd door de iSerie die afgelopen jaar in Europa werd gelanceerd. De modellen van de iSerie zijn leverbaar in configuraties van 100 tot 400 Amp om platen tot 50 mm dikte te snijden en hebben dezelfde behuizing en componenten, evenals de modulaire StepUp™- technologie, waardoor gebruikers het vermogen kunnen verhogen van 100 naar max. 400 ampère door toevoeging van inverterblokken. De iSerie verlaagt de kosten per snijbewerking door gebruik te maken van XTremeLife™ consumables voor het snijden bij 300 en 400 ampère, waardoor u maximaal 30% kunt besparen bij het snijden van koolstofstaal.

ESAB Welding & Cutting is een erkende marktleider in het segment van las- en snijmachines. Over het hele scala van jarenlang in de praktijk bewezen las- en snijprocessen tot revolutionaire nieuwe technologieën voor gemechaniseerd snijden en procesautomatisering bieden de toevoegmaterialen, apparatuur, machines en accessoires van ESAB oplossingen die klanten over de hele wereld waarderen.

Sentinel and Renegade
x
x

x

Loading..