Nieuw ESAB Renegade ES 300i MMA/LiveTIG lasapparaat meer vermogen in een mobiele oplossing

17/maart/2017

ESAB Welding & Cutting Products heeft de lancering van zijn nieuwe Renegade ES 300i MMA (SMAW)/LiveTIG (GTAW) -lasapparaat aangekondigd. De inverter-gebaseerde MMA/TIG-machine biedt extreem vermogen in een compact formaat: het weegt 15 kg, heeft afmetingen van 460 x200 x 320 mm en biedt een topvermogen van 300 ampère bij een gebruikscyclus van 40%. De makkelijk vast te pakken grepen aan de voor-, achter- en bovenkant bieden de gebruiker maximale flexibiliteit om de machine op te tillen. Gebruikers kunnen eenvoudig obstakels passeren, trappen beklimmen, door mangaten klimmen en de machine op rekken tillen, waardoor de Renegade een optimale lasmachine is voor toepassingen in scheepswerven en offshore-omgevingen, constructie, piping industrie, reparaties, onderhoud en zware fabricatie.

"Renegade is de volgende generatie mobiele lasmachine en biedt meer vermogen en een ontwerp dat makkelijker kan worden verplaatst", zegt Martin Freibergs, Business Product Manager - Arc Equipment, ESAB. "Als de Renegade niet dichtbij de werkplek kan worden geplaatst, kunnen er dankzij zijn krachtige vermogen laskabels tot 100 m worden gebruikt en een externe afstandbediening verlengt het bereik van de gebruiker door extreme nauwkeurigheid te bieden over lange afstanden."

Voor extra flexibiliteit op locatie beschikt de machine over automatische spanningsdetectie, zodat er driefasig ingangsvermogen van 230 V tot 480 V (±10 procent) kan worden gebruikt.

Het unieke greepontwerp van de Renegade biedt ruimte voor de laskabels, zodat de gebruikers snel alles hebben ingepakt door de kabels rond de grepen te wikkelen en ze te vergrendelen met een schouderriem. De robuuste composietbehuizing van de Renegade is ontworpen om de zwaarste omstandigheden en andere mechanische impact te weerstaan dan andere machines op de markt.

Vermogen en prestaties

De Renegade heeft een vermogensbereik van 5 tot 300 ampère, waaronder LiveTIG voor TIG-lassen, indien HF-ontsteking niet kan worden gebruikt. De Renegade kan lassen met elektrodes tot 6 mm en beschikt over gutsmogelijkheden met koolstofelectrodes met een diameter van max. 4,8 mm, waardoor dit het krachtigste lasapparaat in zijn gewichtsklasse is.

De functies omvatten een aanpasbare hot start, een proces dat optimaal vermogen biedt tijdens het opstartproces. Hierdoor wordt de ontsteking verbeterd en wordt stick gereduceerd. Dankzij de functie Arc force kan de lasser de boogeigenschappen aanpassen, zodat hij de juiste balans kan vinden tussen boogcontrole, penetratie en lasoppervlak. Voorkeuren kunnen worden opgeslagen in één van de drie geheugenfuncties.

"Als een volgende generatie inverter, biedt Renegade een "state-of-the-art" lasregeling voor een meer stabiele boog, minder lasspetters en verbeterde start- en stopmogelijkheden van de boog", zegt Freibergs.

ESAB Welding & Cutting Products is marktleider binnen de las- en snij-industrie. De lasgerelateerde toevoegmaterialen, apparatuur en accessoires van beproefde processen op las- en snijgebied tot revolutionaire technologieën op het gebied van gemechaniseerd snijden en automatisering, bieden oplossingen aan klanten over de hele wereld.De nieuwe Renegade MMA/TIG-inverter van ESAB weegt 15 kg, produceert een topvermogen van 300 ampère bij een gebruikscyclus van 40% en biedt extra functies, waardoor het ideaal geschikt is voor industriële lastoepassingen.

De nieuwe Renegade MMA/TIG-inverter van ESAB weegt 15 kg, produceert een topvermogen van 300 ampère bij een gebruikscyclus van 40% en biedt extra functies, waardoor het ideaal geschikt is voor industriële lastoepassingen.

x
x

x

Loading..