Deze website maakt gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën om u onze services te bieden, de prestaties en functionaliteit van onze services te verbeteren, het gebruik van onze producten en services te analyseren en onze advertentie- en marketinginspanningen te ondersteunen.

Cookiebeleid   Privacyverklaring

ESAB PRESENTEERT EN DEMONSTREERT LAS- EN SNIJMATERIAAL EN VERBRUIKSARTIKELEN OP SCHWEISSEN & SCHNEIDEN 2017

4/augustus/2017

ESAB Welding & Cutting staat met stand 10F04 in Hal 10 op Schweissen & Schneiden, die van 25-29 september 2017 in Düsseldorf, Duitsland wordt gehouden. Vele bezoekers zullen uitkijken naar de onlangs gelanceerde Rebel™ multi-proces draagbare lasmachine die met live-demonstraties en  grote beeldschermen zal worden gepresenteerd. Daarnaast zal ESAB grotere lasmachines uit de Renegade- en Aristo-families presenteren, evenals toevoegmetalen, rookafzuigingsinstallaties, lashelmen en andere PPE (persoonlijke beschermingsmiddelen). Ervaren technische experts zullen uitleg geven over de producten en vragen van bezoekers beantwoorden.

MIG-lassen wordt smart

Sinds de lancering vorig jaar zijn de Rebel™ multi-proces lasmachines zeer populair gebleken. Voor de eerste keer in Europa zullen bezoekers de nieuwe Rebel EMP 235ic, EMP 255iC en EMP 320ic kunnen zien, de meest mobiele lasmachine in zijn klasse. Deze machine biedt het vermogen en de prestaties om de meest veeleisende opdrachten uit te voeren vanwege het leveren van industriële multi-proces prestaties in een draagbaar en geïntegreerd pakket. Met een gewicht van 24 tot 26 kg en met een vermogen van 235 tot 320 ampère bij een inschakelduur van 40% heeft Rebel de beste verhouding tussen gewicht en vermogen in zijn categorie, waardoor gebruikers de maximale flexibiliteit verkrijgen die nodig is bij het verplaatsen van een lasmachine in een winkel ofop de werf. Met de complete Rebel-familie kunnen bezoekers de sMIG-functie (smart MIG) zien, die gebruikers in staat stelt om met een extreem stabiele boog en minimale lasspatten te starten met lassen door enkel de materiaaldikte en draaddiameter in te stellen. In tegenstelling tot laseenheden van concurrenten, is het niet nodig om informatie voor de beschermgasmix in te stellen. Gebruikers van de Rebel™ gebruiken een regelaar die traditionele lasparameteraanpassingen combineert met de functionaliteit van een smartphone. Onervaren lassers kunnen lasklussen van hoge kwaliteit afleveren met minimale training of instructie, terwijl meer ervaren gebruikers ook de intelligentie die is ingebouwd in de Rebel™ op prijs zullen stellen.

Lasvermogen waar het nodig is

Op de grote beeldschermen zal een andere zeer draagbare familie van lasapparatuur live gedemonstreerd en tentoongesteld worden. De Renegade ET 300i en ET 300iP zijn inverter-gebaseerde TIG-machines die niet alleen een hoge frequentie (HF) leveren, maar tevens uitstekende MMA-prestaties. Deze machines bieden een extreem vermogen in een compact formaat met 300 A bij 40% inschakelduur en wegen slechts 17 kg met afmetingen van 460 x 200 x 320 mm. De Renegade TIG-machines accepteren zowel een enkele als een driefasige stroomingang met een bereik van 208 tot 528 V. Naast de ET 300i en ET 300iP wordt het nieuwe ES300i MMA-model getoond.

Voor toepassingen die zelfs een hogere uitgang van een draagbare lasmachine vereisen, zal ESAB de multi-proces Warrior™ 500 demonstreren, compleet met de Warrior™ Feed 304-draadinvoer, PSF 410 W watergekoelde toorts en de COOL 1-koeleenheid. Met de zeer betrouwbare inverter-technologie voor energiebesparing en grotere functionaliteit levert de Warrior™ onder extreme omstandigheden tot 500 A bij een inschakelduur van 60%. Hij levert MIG/MAG, gevulde draad, Manual Metal Arc (MMA) en TIG-lasklussen, evenals booggutsen.

Meer demonstraties van lastechnieken

Naast de Rebel™, de Renegade en de Warrior™, zal ESAB live-demonstraties houden van de Aristo® 4004i Pulse Power Source en Aristo® Feed 3004-draadaanvoer. De Aristo Mig 4004i Pulse is een lichtgewicht multi-proces lasstroombron die gebruikt kan worden voor MIG/MAG, pulserend MIG/MAG, MMA- of TIG-lasklussen in toepassingen die niet alleen een hoge productiviteit maar ook een hoge kwaliteit vereisen. Vergeleken met conventionele lasapparatuur is de elektronisch beheerde Aristo Mig 4004i Pulse 70% lichter in gewicht en heeft hij 70% minder voetafdruk. Deze apparatuur is daarom eenvoudig te vervoeren en veel handiger voor gebruik in beperkte ruimten.

Als aanvulling op de hierboven beschreven lassystemen zal ESAB ook zijn Origo Vac- en Carryvac-afzuiging en filtratiesystemen demonstreren. Het personeel die de demonstraties uitvoeren zal passende PPE (persoonlijke beschermingsmiddelen) dragen, inclusief helmen, handschoenen en kleding uit ESAB's assortiment. De nieuwe, moderne Sentinel™ -lashelm is een bijzonder hoogtepunt.

Toevoegmaterialen

Een belangrijk onderdeel van het ESAB-aanbod is het uitgebreide assortiment toevoegmaterialen. Alle live-demonstraties van lasapparatuur zullen gebruik maken van ESAB-toevoegmaterialen. Daarnaast worden op de grote beeldschermen alle andere toevoegmaterialen getoond.         

Het nieuwste product dat live getoond zal worden, is de PURUS™, een draad van zacht staal van de nieuwste generatie die speciaal ontwikkeld werd om de om de nabehandeling van lasspatten en silica-afzettingen te verminderen. Door heel eenvoudig over te stappen naar de PURUS premium MIG-draad kunnen gebruikers de nabehandelingstijd en onverwachte stilstand als gevolg van silica-afzettingen in meerlaagse lasprocessen elimineren en kunnen verf- en lakgerelateerde kwaliteitsproblemen verminderd of geëlimineerd worden. Purus biedt u niet alleen de vernieuwing die u wilt maar ook de consistentie die u nodig hebt.     

Ook van speciaal belang in de demonstraties van toevoegmaterialen is de recent technisch verbeterde OK Flux 10.62 in BlockPac™. Deze flux is een geagglomereerde fluoride-basis flux, voornamelijk bedoeld voor laswerk in meerdere passen. Voor de hoogste eisen aan impacteigenschappen, lage temperatuurhardheid, hoge sterkte en CTOD-waarden. De BlockPac-verpakking van 25 kg biedt een superieure vochtbescherming door zijn gelamineerde, meerlaagse aluminium folieconstructie en gelaste afdichting.         

In een andere live-demonstratie wordt ESAB's OK Band-serie van nikkel basisstrips en stripbekledingssysteem gepresenteerd. Dit systeem biedt een flexibele en economische manier om een corrosiewerende, beschermende laag van roestvrij staal of hooggelegeerd metaal op zacht of laaggelegeerd staal aan te brengen.


Bezoekers zullen derhalve een verscheidenheid aan elektroden en lasdraden kunnen zien, zowel de gevulde draad als de fluxes. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in het lassen van koolstofstaal, roestvrij staal of aluminium, kunnen de passende toevoegmaterialen bespreken om aan hun behoeften te voldoen. Er zullen ook videopresentaties zijn die aantonen hoe het specificeren van het optimale toevoegmateriaal een dramatische invloed kan hebben op de productiviteit en de kwaliteit.

Naast de hiervoor genoemde standaardlasapparaten en toevoegmaterialen zal de ESAB-stand uitgerust zijn met mechanische, geautomatiseerd en robotlaswerk, de WeldCloud™- en CutCloud™-platforms voor het beheren van procesgegevens en met plasma-snijsystemen, gaslas- en snijproducten en apparatuur voor booggutsen en exothermisch snijden.

 
ESAB Breakthrough Products
x
x

x

Loading..