ESAB stelt de iSeries geautomatiseerde plasma-stroombronnen voor die plasmasnijden met hoge-precisie bieden

7/November/2016

ESAB heeft de iSeries stroombronnen voor geautomatiseerd plasmasnijden gelanceerd als onderdeel van zijn geïntegreerde componentensysteem, waardoor een hogere productiviteit en lagere snijkosten ontstaan. "De iSeries is de meest geavanceerde voeding die momenteel verkrijgbaar is", aldus Laszlo Hullam, Global Plasma Automation. "Deze serie van de volgende generatie biedt niet alleen uitzonderlijke voordelen wat betreft kosten-prestatie, maar biedt tevens de mogelijkheid om de unit te upgraden terwijl u groeit."

 

Hogere productiviteit en superieure snijkwaliteit

Dankzij de HeavyCut® technologie om de snijkwaliteit en precisie te verbeteren, kan men dankzij de uitzonderlijke snijkwaliteit van de iSeries onderdelen direct lassen, verven of monteren zonder dure secundaire bewerkingen. Het biedt ook een maximale doorboorcapaciteit van 50 mm bij 400A voor alle materialen, waaronder RVS en aluminium. De iSeries levert ISO Klasse 3 of betere sneden op elk materiaal van een dikte tot 50 mm, waardoor de afschuining en de noodzaak voor afwerking na het snijden duidelijk worden gereduceerd.

Het Water Mist Secondary-proces (WMS™) gebruikt stikstof als plasmagas en gewoon leidingwater als afscherming en biedt hoogwaardige snijkwaliteit en lagere kosten per snede bij non-ferromaterialen. Bij RVS snijdt het WMS-proces tot 300 procent sneller en verlaagt de kosten per snede met 20 procent of hoger in vergelijking tot systemen die argon-waterstof gebruiken als plasmagas.

Kosten verlagen voor dikkere sneden

De iSeries verlaagt tevens de kosten per snede dankzij XTremeLife™ slijtageonderdelen voor het snijden bij 300 en 400 ampère. Deze verbruiksgoederen gebruiken een meervoudig hafnium-inzetstuk in tegenstelling tot een enkelvoudig inzetstuk en beschikken over een tweedelige punt die koeler blijft. Betere koeling verlengt de levensduur en snijprecisie tijdens de levensduur van de punt, vooral bij het doorboren bij hogere ampèrages. Deze gecombineerde functies kunnen de gebruikskosten voor zacht staal tot 30 procent verlagen, waardoor de snijkosten per meter worden verlaagd.

Flexibiliteit

De iSeries zijn beschikbaar in configuraties van 100 tot 400-ampère voor het snijden van plaat tot 50 mm dikte. Alle modellen hebben dezelfde behuizing en componenten, evenals de StepUp™ modulaire technologie, waardoor gebruikers het vermogen kunnen verhogen van 100 ampère tot 400 ampère door het toevoegen van inverterblokken. Het modulaire design minimaliseert de onderdelenvoorraad en reparatietijd. Een ledscherm geeft de machinestatus weer zodat problemen sneller kunnen worden opgelost en bij een defect aan het inverterblok, kan snijden gewoon doorgaan met de resterende blokken.

"De geautomatiseerde plasmasnijders van de iSeries werken 'intelligent', net zoals onze klanten", zegt Hullam. "De mogelijkheid om inverterblokken toe te voegen, betekent dat producenten zich nooit zorgen hoeven te maken over een systeem dat onvoldoende capaciteit heeft voor toekomstige behoeften."

ESAB Welding & Cutting Products is marktleider binnen de las- en snijindustrie. De las gerelateerde toevoegmaterialen van ESAB, apparatuur en accessoires, van beproefde processen op las- en snijgebied tot revolutionaire technologieën op het gebied van gemechaniseerd snijden en automatisering, bieden oplossingen aan klanten over de hele wereld. Ga voor meer informatie contacteer ons

Hier plaatst een monteur een 100-ampère inverterblok om een systeem van 400-ampère te maken.

iSeries geautomatiseerde plasmasnijsystemen beschikken over StepUp™ modulaire technologie, waarmee eindgebruikers snel en eenvoudig de snijcapaciteit kunnen verhogen. Hier plaatst een monteur een 100-ampère inverterblok om een systeem van 400-ampère te maken.

x
x

x

Loading..