ESAB lanceert Rebel™, een multi-proces lassysteem dat een boog van industriële kwaliteit levert in een compacte en draagbare machine

7/juli/2016

ESAB introduceert de Rebel EMP 215ic, een 120 - 230 V, CC/CV lasapparaat met een multi-proces lasprestatie die overal kan worden gebruikt, licht is en over een baanbrekende gebruikersinterface beschikt. Met de unieke sMIG-functie ("smart MIG") kunnen gebruikers beginnen met MIG-lassen - met een uiterst stabiele boog - door alleen maar de metaaldikte en draaddiameter in te stellen. In tegenstelling tot de apparaten van onze concurrenten moet er geen informatie over het beschermgas worden ingevoerd.

De Rebel biedt een boog van industriële kwaliteit voor MIG/MAG-lassen met gevulde en massieve draad, Lift TIG- en MMA lassen, met uitstekende lasprestaties voor de moeilijk te lassen E6010-elektroden. ESAB raadt aan om de prestaties van de Rebel zelf te testen en is ervan overtuigd dat Rebel lassers van alle niveaus een ongelofelijke ervaring zal bieden.

De Rebel heeft twee modussen, Basic en Advanced, waardoor beginners gemakkelijk kunnen lassen en lassers met meer ervaring de instellingen kunnen aanpassen. Lassers interageren met de Rebel door middel van een unieke besturing die de traditionele lasinstellingen met de functionaliteit van een smartphone combineert (het 4,3-inch kleurenscherm gebruikt dezelfde dunne-laagtransistor (TFT) LCD-technologie die in smartphones wordt gebruikt). Geen enkele ander lasapparaat combineert dit niveau van eenvoud, prestaties en controle.

De Rebel werkt met spoelen van 100 en 200 mm diameter, draaddiameters van 0,6 tot 1,00 mm en kan op 230 V tot 120 V worden gebruikt. De Rebel weegt 18 kg, meet 584 x 229 x 406 mm en is voorzien van een frame met vijf handvaten en constructie uit één deel die de voor-, achter en bovenpanelen bevat, voor een superieure duurzaamheid en ter bescherming van de interne onderdelen.

Als de Rebel op 230 V wordt aangesloten, biedt het een MIG-vermogen van 20 tot 220 ampère, MMA-vermogen van 30 tot 180 ampère en een TIG-vermogen van 5 tot 240 ampère. Het apparaat kan worden gebruikt voor het herstellen en restaureren van auto's, onderhoud en reparatie, op bouwwerven, in lichte constructie, in de landbouw, in opleidingscentra en voor plaatwerk/HVAC.

Het apparaat wordt klaar voor gebruik geleverd, voor MIG- en TIG-lasprocessen. ESAB voorziet een MXL 200 MIG-toorts, elektrodehouder en massakabel (3 meter) een 4,5 meter gasslang met snelkoppeling op het apparaat, een 200 mm draadspoel OK 12.50 en 0,8 mm en contacttips en een aandrijfrollen voor draden tussen 0,6 en 1,0 mm.

"De Rebel EMP 215ic is het meest ongelofelijke apparaat momenteel verkrijgbaar om overal en alles te lassen. Gebruikers moeten dit apparaat proberen om te zien hoe goed het is" zegt Martin Freibergs, Product Business Manager - Arc Equipment, ESAB Europe. De Rebel biedt een uitstekende all-proces boogprestatie, omdat we de controle-algoritmen van onze industriële systemen hebben verbeterd, zoals de Warrior™ en Aristo®, feedback hebben gevraagd aan professionele lassers en die kennis in het ontwerp van de Rebel hebben gestoken."

Het slimste bedieningssysteem

Beschikbaar op de Europese markt, de Rebel-interface kan in 22 verschillende talen worden ingesteld. Het bedieningspaneel bevat een ingebouwde handleiding met afbeeldingen en tekst bij het opstellen van het lasproces, zoals het aansluiten van de werk- en massakabels op de correcte aansluittips en het bestellen van onderdelen. Op het paneel kan de gebruiker de lasmodus kiezen, alsook alle functies instellen en controleren.


Met de Rebel's sMIG-functie ("smart MIG") kan de gebruiker beginnen met MIG-lassen door de metaaldikte en draaddiameter in te stellen. De Rebel past zich automatisch aan het te lassen materiaal aan; roestvrij staal, chroom-moly of aluminium toevoegmateriaal/gas-combinatie en zorgt voor een stabiele MIG-boog. Met de sMIG-modus kunnen gebruikers dikker of dunner metaal lassen door de draadaanvoersnelheid te verhogen of te verlagen, alsook het lasnaadprofiel ("kroon") verhogen of verlagen door de spanning te verhogen of verlagen ("trimmen"). Lassers kunnen ook de inductie bijstellen om de stabiliteit van de boog aan te passen en spatten te beheersen. Als gebruikers een bepaalde parameter aanpassen, past de sMIG automatisch de andere parameters aan om de MIG-boog stabiel te houden.

Met behulp van een exclusief, ingebouwd algoritme, bewaakt de sMIG de techniek van de lasser en past continu de MIG-instellingen aan, voor een stabiele en superieure boog en reproduceerbare lassen. "sMIG ("smart MIG") neemt smart naar een nooit eerder gezien niveau in de sector," zegt Freibergs. "Ervaren lassers worden sneller productief en beginnende lassers produceren hoogwaardige lassen in minder tijd. Met de sMIG-functie hoeft men zich geen zorgen meer te maken over foute instellingen, gebruikers kunnen zich dus focussen op goede lastechnieken. Rebel laat gebruikers overal lassen met een kant-en-klaar laspakket."

Voor lassers die de voorkeur geven aan het traditionele manuele MIG/Mag-lassen dan kan u vooraf de draadaanvoersnelheid en –spanning zelf instellen en aan passen, alsook de kruipstart, de burn-back time programmatie voor puntlassen en naadlassen. Tijdens het lassen wordt de stroomsterkte en spanning weergegeven.

Omdat verschillende soorten MMA-elektroden andere boogtypes vereisen, stelt de Rebel gebruikers in staat om de prestaties te optimaliseren door een van de twee instellingen te selecteren: Cellulose-elektroden (E6010, E6011) of alle andere elektroden (E70XX, E308, E309, E316). Om de prestaties nog verder af te stellen, beschikt de Rebel over een instelbare Arc force en Hotstartregeling.

Met TIG (evenals MIG) -lassen kunnen gebruikers zowel voor de 2Takt of 4Takt kiezen; 2Takt voor standaard bediening en 4Takt bediening met een hold-functie die vermoeidheid van de hand vermindert.


Twee Rebel-modellen

ESAB biedt twee Rebel-modellen. De Rebel EMP 215ic biedt alle mogelijkheden die hierboven zijn beschreven. De Rebel EM 215ic biedt mogelijkheden voor MIG, sMIG en lassen met gevulde draad en beschikt over een traditionele interface met digitale meters (wordt binnenkort verwacht).

ESAB Welding & Cutting Products is een erkende leider in de las- en snij-industrie. De lasgerelateerde verbruiksgoederen, apparatuur en accessoires, van beproefde processen op las- en snijgebied tot revolutionaire technologieën op het gebied van gemechaniseerd snijden en automatisering, bieden oplossingen aan klanten over de hele wereld.

 

x
x

x

Loading..