Deze website maakt gebruik van cookies en andere trackingtechnologieën om u onze services te bieden, de prestaties en functionaliteit van onze services te verbeteren, het gebruik van onze producten en services te analyseren en onze advertentie- en marketinginspanningen te ondersteunen.

Cookiebeleid   Privacyverklaring

ESAB LAS- EN SNIJ-APPARATUUR BIEDT UISTEKENDE VEELZIJDIGHEID BIJ BEELDHOUWEN

10/juli/2017

ESAB las- en snij-apparatuur staat bekend om zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en veelzijdigheid, en dit zijn alle kenmerken die zeer worden gewaardeerd door Julien Allegre, een Franse beeldhouwer die voornamelijk gerecycled materiaal gebruikt voor zijn adembenemende beelden die in galerijen door heel Europa, de VS en Zuid-Korea worden tentoongesteld.

Veelzijdig en draagbaar

Voor de verschillende elementen van zijn beelden gebruikt Julien Allegre staal van 0,6 tot 20 mm dik, vaak gerecycled van objecten die verf en/of roest op het oppervlak hebben vanwege de verouderde kwaliteit van de materialen die kenmerkend zijn voor zijn beelden. De ESAB-apparatuur is zeer geschikt voor staal van alle diktes en in alle condities, en tevens voor het nieuwe materiaal dat wordt gebruikt voor ongeveer 10 procent van de beelden. Naast staal gebruikt Julien Allegre kleine hoeveelheden brons.

Het overgrote deel van het lassen en snijden vindt plaats in de studio van Julien Allegre, maar soms moet de ESAB-apparatuur verplaatst worden naar een galerij of andere locatie voor de afwerking ter plaatse. Op die momenten komt de draagbaarheid van de ESAB machines van pas.

Keuze van apparatuur

Momenteel gebruikt Julien Allegre voor het laswerk een OrigoMig 320 met OK AristoRod met 0,8 mm stalen en roestvrij stalen draden, en een Caddy Tig 2200i AC/DC-machine. Voor het snijwerk gebruikt hij een Cutmaster 120 plasmasnijder. Ter aanvulling van deze machines heeft hij ook een Origo Vac C10 lasrookafzuigunit, Aristo Tech helm en Aristo Air filterunit. Ook de handschoenen, lasjack en lasoveralls komen uit het ESAB PBM-gamma.

Julien Allegre legt zijn sterke voorkeur voor ESAB-producten uit: "Voorheen gebruikte ik plasma- en MIG-apparatuur van andere merken, maar sinds een demo van ESAB-producten in 2010, zweer ik enkel nog bij ESAB materiaal. Mijn lokale distributeur, Rozier, raadde mij aan ESAB-machines te gebruiken, en ik was onder de indruk met de kwaliteit en stabiliteit van de lasboog. Sindsdien hebben de distributeurs, Rozier en Quincaillerie Aixoise, uitstekende ondersteuning geboden. Ik koop nu al mijn apparatuur, toevoegmaterialen en persoonlijke bescherming bij Quincaillerie Aixoise."

Het kiezen van las- en snij-apparaten is niet eenvoudig, met zoveel verschillende machines op de markt en een brede variatie in mogelijkheden en kwaliteiten, dus Julien Allegre vroeg advies aan Rozier over de optimale machines voor zijn unieke werk. Daarnaast toonde Sébastien Simond van ESAB de Cutmaster 120 aan Julien Allegre nog voordat hij besloot deze machine te kopen. Ook werd Julien Allegre een aantal jaren geleden uitgenodigd bij Quincaillerie Aixoise om een bezoek te brengen aan de ESAB Demobus, toen deze in Aix-en-Provence was, en nu kijkt hij al uit naar de volgende mobiele expositie in Aix-en-Provence waar hij hoopt de innovatieve nieuwe Sentinel lashelm uit te proberen.

Betrouwbaar en vertrouwd

De voorbije zes jaar heeft Julien's ESAB-apparatuur zich uiterst betrouwbaar getoond. Hij verklaart: "In het algemeen werken de apparaten perfect. De Powercut 900 plasmasnijder bleek niet krachtig genoeg voor wat ik nodig had, maar de dienstverlening was snel. Ik heb geen enkel probleem gehad met de MIG- en TIG-machines."

Julien Allegre is over het algemeen erg tevreden met de ESAB-apparatuur, toevoegmaterialen en accessoires die hij gebruikt, en ook met de ondersteuning van ESAB en de lokale dealer, Quincaillerie Aixoise. Met één blik op de kunstwerken is het gemakkelijk de veelzijdigheid van de apparaten te waarderen en de manier waarop ze bijna alle soorten staal kunnen snijden en lassen, ongeacht de staat ervan.

Ga voor meer informatie over de beelden van Julien Allegre en de ESAB-apparaten in actie naar http://www.julienallegre.net/

Julien Allegre welding with ESAB equipmentJulien Allegre welding with ESAB equipment
x
x

x

Loading..