This site uses cookies and other tracking technologies to provide you with our services, enhance the performance and functionality of our services, analyze the use of our products and services, and assist with our advertising and marketing efforts.

Cookie Policy   Privacy Notice

ESAB introduceert een nieuwe pulserende lasmachine  Geoptimaliseerd voor het lassen van aluminium en roestvrij staal

13/juni/2016

  • Het nieuwe MA25-bedieningspaneel vereenvoudigt het instellen van uw puls boog significant.
  • De verbeterde Aristo Feed 3004 draadaanvoer unit voor een betere aanvoerprestatie.
  • De verbeterde Aristo MIG 4004i Pulse-stroombron met perfecte start eigenschappen.

Door de combinatie van engineering en nieuwe verbeterde onderdelen introduceert ESAB Welding & Cutting Products nu een pulserend GMAW (MIG/MAG)-systeem dat geoptimaliseerd is voor een hogere productiviteit en betere kwaliteit voor het lassen van aluminium, roestvrij staal en koolstofstaal. Het systeem is voorzien van het nieuwe, zeer intuïtieve MA25 Puls-bedieningspaneel, de nieuwe Aristo® Feed 3004 draadaanvoer unit en de verbeterde Aristo MIG 4004i Puls-stroombron. ESAB biedt het

MA25 Puls-bedieningspaneel in twee opties aan: een paneel voor het lassen van aluminium met 30 vooraf geprogrammeerde synergetische lijnen voor aluminiumdraad (0,9 mm – 1,6 mm) of een paneel voor het lassen van Koolstofstaal en roestvast staal met 54 vooraf geprogrammeerde synergetische lijnen voor massieve en gevulde draden (0,8 mm – 1,6 mm).

"Onze klanten willen alle traditionele voordelen van gepulseerd MIG-lassen in een gebruiksvriendelijk pakket en het nieuwe MA25 Puls-bedieningspaneel vormt de basis voor deze oplossing," zegt Hans Örtengren, productmanager van ESAB Welding & Cutting Products. "Het MA25-bedieningspaneel maakt gebruik van pictogrammen, drukknoppen en digitale displays om het gebruik te vereenvoudigen en taalbarrières te elimineren. De verschillende lasprogramma's zijn gemakkelijk te vinden, in te stellen en fijn af te stellen, wat bijdraagt aan een verbeterde productiviteit."

Om het pulserend lassen te starten selecteert de gebruiker de synergetische lijn voor het type lasdraad en gas dat wordt gebruikt, en het systeem zal vervolgens een optimale dynamische boogcontrole bieden. Er is geen bijkomende proceskennis vereist. Het systeem past zich automatisch aan op de variaties in de booglengte (spanning) en draadaanvoersnelheid, en helpt om een diepe consistente inbranding en uiterlijk van de lasnaad te behouden. Deze functies helpen in het bijzonder de minder ervaren lassers om betere resultaten te behalen.

Gepulseerd MIG-lassen biedt talloze voordelen, afhankelijk van de toepassing. Het biedt gebruikers de mogelijkheid tot:

  • Standaardiseren op een aluminiumdraad met grotere diameter voor het lassen van een groot aantal verschillende materiaal diktes.
  • Lasspetters aanzienlijk te verminderen of te elimineren alsook het bijbehorend schoonmaken na het lassen.
  • Het uiterlijk van de las, een belangrijke factor wanneer klanten een goed uiterlijk van de lasrups waarderen.
  • Lassen van dunnere materialen zonder doorbranden of kromtrekken, verhoging van rendement.
  • Beter controleren van de heatinput om de mechanische eigenschappen te behouden, terwijl de voortloopsnelheid, in het bijzonder bij roestvrij staal, wordt verhoogd.
  • Lassen in alle posities met behoud van een redelijk hoge neersmelt- en voortloopsnelheden.

Betere boogstart, gecontroleerde lasstop

Het MA25 Pulse-bedieningspaneel maakt rechtstreeks verbinding met de Aristo Feed 3004 draadaanvoer unit. Dankzij de verbeterde nieuwe motoraandrijving biedt het systeem meer koppel voor een betere boogstart, constantere snelheid en minder lawaai. De nieuw ontworpen aandrijfrollen en aanvoersysteem van de Aristo Feed zorgen voor een betere draadaanvoer en een verminderd de kans op shavings. De functie "Start Parmeter R" maakt fijn afstelling van de puls boog tijdens het begin van de las mogelijk. Na het lassen scherpt de Short Circuit Termination (SCT)-technologie de draad voor een betere herstart en zorgt ervoor dat u de draad niet meer hoeft af te knippen om de gevormde bal te verwijderen. Zowel "Start Parameter R" als SCT worden geoptimaliseerd met behulp van ESAB's voorgeprogrammeerde synergetische lijnen.

ESAB heeft ook haar premium 400A lasstroombron geüpgraded, de

Aristo MIG 4004i Puls helpt bedrijven om hun productiviteit en laskwaliteit te halen en hun zwaarste lasuitdagingen op te lossen. De Aristo Mig 4004i Pulse bevat nu nog snellere hardware, en nieuwe software voor een betere start en boogstabiliteit, vooral met aluminium en roestvrij staal.

ESAB Welding & Cutting Products is marktleider binnen de las- en snijindustrie. De las gerelateerde toevoegmaterialen, apparatuur en accessoires van beproefde processen op las- en snijgebied tot revolutionaire technologieën op het gebied van gemechaniseerd snijden en automatisering, bieden oplossingen aan klanten over de hele wereld.

Het ESAB MA25-bedieningspaneel biedt de voordelen van gepulseerd GMAW met een gebruiksvriendelijke, intuïtieve bediening.

x
x

x

Loading..