This site uses cookies and other tracking technologies to provide you with our services, enhance the performance and functionality of our services, analyze the use of our products and services, and assist with our advertising and marketing efforts.

Cookie Policy   Privacy Notice

ESAB Lanceert Cutmaster Series Van Handplasmasnijders

29/juli/2015

ESAB Las- en snijproducten kondigt de lancering aan van de ESAB Cutmaster® Series, de draagbare plasmasnijdmachines, met een vermogen van 20 tot 120 A en een aanbevolen "hoogwaardige" snede in materialen van 6 mm tot 40 mm. De ESAB Cutmaster plasmasnijders behoren tot de lichtste en meest compacte in de sector, waardoor ze zeer draagbaar en gemakkelijk op te bergen zijn.

Voor de ESAB Cutmaster-producten is het aanbevolen snijvermogen gelijk aan het ware snijvermogen van de machine. Een aanbevolen snede heeft een glad snijvlak met weinig of geen metaalschuim en vereist weinig of geen nabewerking of slijpen, dit alles verbetert de productiviteit en kwaliteit. De ESAB Cutmaster-producten geven extra vermogen, en een maximale snijdikte die varieert van 60 tot 150% groter dan de aanbevolen snede. Bijgevolg wordt het concept "bijkopen" vermeden of moeten de eindgebruikers geen grotere machine dan nodig kopen.

De vier machines van de ESAB Cutmaster Series (de 60, 80, 100 en 120) hebben gemeenschappelijke kenmerken. Deze omvatten een buisvormig "rolbar" die de voor- en achterzijde van de stroombron beschermt, voor duurzaamheid, en zorgt ervoor dat het apparaat gemakkelijk kan worden gedragen. Een vergrendelingsfunctie voorkomt dat de handen tijdens langere werkzaamheden vermoeid geraken, de gebruiker kan de trekker loslaten terwijl het systeem blijft snijden. Kleurgecodeerde LED's op het voorpaneel vermelden de drukstatus en fouten. De functie Auto Pilot Restart zal onmiddellijk de ontstekingsboog opnieuw starten als er metalen worden gesneden zoals traliewerk en afsluitingen met kettingen. Elke machine wordt standaard met de 1Torch (6,1 of 15,2 m kabel) geleverd, maar er kunnen ook gemechaniseerde en geautomatiseerde toortsen worden gebruikt. De opties voor de primaire krachtbron zijn 50/60 Hz, 400V, 3-fasige CE-eenheid.

De bijzonderheden van het product zijn als volgt:

  • De ESAB Cutmaster 60 beschikt over een vermogen van 60 A, heeft een "onvervalste" snede van 20 mm en een grove snede van 32 mm. Het levert een snede van 12 mm aan 635 mm per minuut, wat 25% meer en 100% sneller dan concurrerende modellen is en weegt slechts 19,5 kg. Dit apparaat kan ook worden gebruikt voor middelzware kervingen, wanneer het wordt uitgerust met de juiste slijtdelen voor de toorts.
  • De ESAB Cutmaster 80 levert een vermogen van 80 A, heeft een "onvervalste" snede van 25 mm en grove snede van 38 mm, en weegt slechts 19,5 kg.
  • De ESAB Cutmaster 100 levert een vermogen van 100 A, heeft een "onvervalste " snede van 35 mm en grove snede van 45 mm, en weegt 28,1 kg.
  • De ESAB Cutmaster 120 levert een vermogen van 120 A, heeft een "onvervalste " snede van 40 mm en grove snede van 55 mm, en weegt 28,1 kg.

De ESAB Cutmaster 40 kan omgeschakeld worden van een 1 fasige, 208 - 230 VAC primaire voedingsbron naar een 115 VAC primaire voedingsbron, wat flexibiliteit op de werf geeft.. Deze eenheid produceert een "onvervalste" snede in 12 mm materiaal, snijdt een maximale dikte van 15 mm en weegt slechts 11,8 kg.

ESAB Las- & Snijproducten is een erkende leider binnen de las- en snijbranche. De lasgerelateerde verbruiksgoederen, apparatuur en accessoires, van beproefde processen op las- en snijgebied tot revolutionaire technologieën op het gebied van gemechaniseerd snijden en automatisering, bieden oplossingen aan klanten over de hele wereld. Voor meer informatie, ga naar www.esab.com.

 

x
x

x

Loading..